MEB’den akşamüzeri yeni karar geldi! İlkokul, ortaokul ve liselerde TAMAMEN DEĞİŞTİRİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yeni kararlar peş peşe gelmeye devam ediyor. Aktarılan son habere göre bakanlık bu yıl özellikle velilerin sıkça şikayetçi olduğu o konuya ilişkin büyük bir adım atacak. Konuya ilişkin Bakan Tekin tarafından açıklama geldi.
MEB’den akşamüzeri yeni karar geldi! İlkokul, ortaokul ve liselerde TAMAMEN DEĞİŞTİRİLECEK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı açıklamasında bu yıl akran zorbalığına ilişkin önemli kararlar aldıklarının altını çizerek, “Bu kapsamda 'okul temelli sosyal sorumluluk çalışmaları' adlı altında akran zorbalığını müfredatımıza aldık. Bu konu ile ilgili gerekli tedbirleri alacağız” diyerek merak edilenleri tek tek açıkladı.

Bakan Tekin, OECD ve PISA 2022 sonuçları için önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye Yüzyılı idealinin gerçekleşmesi için üretilen projelerin meyvelerini aldıklarını ifade eden Bakan Tekin, yaptığı açıklamasında, “Türkiye Yüzyılı idealinin gerçekleşmesi için bütün ekip arkadaşlarımızla mücadele verdiğimiz bir süreçte daha önce hayata geçirdiğimiz projelerimizin meyvelerini bugün almanın mutluluğunu, sevincini yaşıyoruz" dedi.

AKRAN ZORBALIĞINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Bakan Tekin, değerlendirmelerinin yanı sıra akran zorbalığı konusu için de önemli açıklamalarda bulundu. 2018 yılına göre bu olumsuz durumun arttığının altını çizen Tekin, bu durumun farkında olduklarını da söyledi. Akran zorbalığı için yeni önlemlerin alınacağını ifade eden Milli Eğitim Bakanı, konuya ilişkin “Bu kapsamda 'okul temelli sosyal sorumluluk çalışmaları' adlı altında akran zorbalığını müfredatımıza aldık. Bu konu ile ilgili gerekli tedbirleri alacağız" diye konuştu.

“YETERLİ BULMUYORUZ”

Değerlendirmelerine devam eden Bakan Tekin, eğitimde son 21 yılda elde edilen başarıyı yeterli bulmadıklarını ifade ederek sürekli ilerleyeceklerinin de altını çizerek, “Gelinen noktada şunu özellikle vurgulamak istiyorum; eğitimde son 21 yılda elde ettiğimiz başarıları asla yeterli bulmuyoruz. Çünkü eğitim, bir noktaya varılabilecek bir alan değil. Sürekli ilerlemek, kendimizi geliştirmek ve her noktada daha iyisini kurgulamak zorundayız. Bizler de daha iyisini yapmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmasına devam eden Bakan Tekin, bu tablonun oluşması noktasında öğretmen ve eğitim yöneticileri ile birlikte emeği geçen herkese teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.