MEB harekete geçiyor! Okullarda KÖKLÜ DEĞİŞİM başlıyor bundan sonra 81 ilde..

Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçiyor. Aktarılan on habere göre okullarda köklü değişimlerin yapılması bekleniyor. Konu ile ilgili açıklama Prof. Dr. Levent Erarslan yaptığı açıklamasında bu defa değişimin köklü olacağının altını çizdi.
MEB harekete geçiyor! Okullarda KÖKLÜ DEĞİŞİM başlıyor bundan sonra 81 ilde..

Prof. Dr. Levent Erarslan, yaptığı açıklamasında değişimin köklü olmasına ilişkin, “Bu defa değişim köklü olacak. Yeni bir program geliştirme modeli kurgulandı. Bunu başarırsak Türkiye eğitimde çağ atlar" ifadelerini kullanarak detayları aktardı.

HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim öğretimin tam kapasite devam etmesi için hazırlıklarına tüm hızıyla devam ediyor. Eğitim için yeni bir model kurgulandığını ifade eden Levent Eraslan yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Çalışmalarda sona gelindi. Programlar canlı organizmalardır her türlü değişimden etkilenir ve ihtiyaca göre kurgulanır. Düzenlemeler sahadan gelen veriler bağlamında yapıldı. Her bakan cebinde bir değişim ile geliyor diye bir söz vardır ama Yusuf Tekin Hoca'nın bu çalışmaları daha köklü ve kalıcı bir sonuç vereceğini bir akademisyen olarak söyleyebiliriz. Eğitim süreci toplumsal dönüşümlerin tamamında direkt etkilenen bir sistem. Çocuklar artık dijital araçlarla sosyalleşmekte. Eskiden sokaklarda oynayan çocuklar şimdilerde tabletinde bitki yetiştiriyor. O yüzden böyle yenisi ve değişiklikleri çok değerli ve kıymetli buluyoruz”

“AMAÇL ÜLKE SİSTEMİNİ GELİŞTİRMEK”

Amacın eğitim kalitesini geliştirmek olduğunu belirten Erarslan, “Yabancı uzmanların Tanzimat Dönemi'nden beri sisteme yönelik girdileri yerine bu öğretileri bilerek bizim felsefemizi hakim kılan bir eğitim modeli önceliğe alınmalı. Yüzlerce akademisyen ve öğretmen binlerce saat çalışıyorlar amaç ülke eğitim sistemini geliştirmek” açıklamasını yaparak merak edilenleri giderdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler:

Belirtilen bu kurguların yapılması halinde Türkiye’nin eğitimde çağ atlayacağını ifade eden uzman isim, analiz sentez yapan, problem çözen ve çevresindeki sorunları bilen ve çözüm geliştirebilen insanların yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.