Öğrencilere velilere ve öğretmenlere güzel haber! Okullarda saat değişikliği kış saati uygulaması...

Türkiye'de yaz-kış saati uygulaması bir kere daha tartışmalara neden olurken okullarda kalıcı yaz saati MEB tarafından masaya yatırıldı. MEB son dakika duyurusu!
Öğrencilere velilere ve öğretmenlere güzel haber! Okullarda saat değişikliği kış saati uygulaması...

Öğrencilere velilere ve öğretmenlere güzel haber! Okullarda saat değişikliği kış saati uygulaması... Ankara Keçiören'de 4. sınıf öğrencisine başıboş köpekler tarafından yapılan saldırı bir kere daha okullarda kış saati uygulamasını tartışmalara açmıştı.

Saldırıya uğrayan çocuğunun babasının yapmış olduğu açıklamada "Bugün benim evladımın yarın sizin evladınızın başına gelir. Bu durmaz. Geçenlerde sabah işe gidiyordum. Sabah 3 tane çocuğa saldırdılar. Sabah o saatte okula mı gidilir? Bana bile saldırdılar. Ürperdim. Doktorlar durumunun kritik olduğunu söylüyorlar." diyerek sabah hava aydınlanmadan çocukların okula gitmesine tepki göstermişti.

OKULLARDA GİRİŞ ÇIKIŞ SAATLERİ İÇİN YAZ-KIŞ SAATİ UYGULAMASI GERİ GELECEK Mİ?

Yaşanan sokak köpeği saldırısı sonrası milyonlarca veli çocuklarının sabah gün aydınlanmadan okula gittiği görüntüleri paylaşarak MEB'e seslenmiş ve bu duruma bir son verilmesini istemişlerdi. Evlatlarının canlarının tehlikede olduğunu belirten veliler Türkiye'de zorunlu kış saati uygulamasının son bulmasını ve yeniden kış saati - yaz saati uygulamasına dönüş yapılmasını talep etmişti.

kis-saati-uygulamasi.jpg

Yaşanan son acı olayın ardından tüm Türkiye genelinde çocukların okul giriş çıkış saatlerinin yaz ve kış dönemine göre ayarlanabileceği, konu hakkında MEB tarafından özel bir çalışma yapıldığı ifade edildi. Söz konusu çalışmada ya öğrencilerin okula giriş çıkış saatleri mevsime göre ileri ya da geriye alınacak ya da ders saatlerinde oynama yapılacak.

Blok dersler konularak öğrenciler için okulda kaldıkları sürenin kısaltılması, teneffüs sürelerinin ve ders sürelerinin kısaltılması gibi alternetif seçeneklerde masada yer alacak. Daha önce MEB tarafından kabul edilmeyen taleplerin son köpek saldırısı sonrasında masaya yeniden geldiği e tepkiler üzerine kararın değişebileceği ifade ediliyor.