MEB açıklama - SON DAKİKA! 81 ilde ilkokul ortaokul lise tüm okullarda yeni YASAK kararı duyuruldu

Milli Eğitim Bakanlığı tüm okullarda SON DAKİKA kararını duyurdu. Alınan kararla 81 ilde yasaklandı...
MEB açıklama - SON DAKİKA! 81 ilde ilkokul ortaokul lise tüm okullarda yeni YASAK kararı duyuruldu

MEB açıklama - SON DAKİKA! 81 ilde ilkokul ortaokul lise tüm okullarda yeni YASAK kararı duyuruldu - Son dönemde okullarda tartışma konusu olan sınıf annesi uygulaması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı flaş bir açıklama yayımladı.

Okullarda öğretmene yardımcı olması, genelde kaynak kitap para toplama, temizlik sırası gibi işlerde düzenlemelerde bulunan sınıf annesi uygulaması resmen sona erdirildi. Hatırlanacağı üzere geride bıraktığımız günlerde sosyal medyada yayımlanan bir video tartışmalara neden olmuş, küçük bir öğrencinin sınıf annesi olduğu belirtilen veli ile yaşamış olduğu tartışma günlerce ülke gündemini meşgul etmişti.

MEB SON DAKİKA DUYURUSU YAYIMLADI! SINIF ANNESİ YASAKLANDI MI?

Türkiye'de eğitim sistemi tartışılmaya devam ederken okullarda devlet tarafından dağıtılan kitapların yeterliliği ve yeni kaynak kitap alımı en çok tartışılan konular arasında yer alıyordu. Öğretmenlerin yasak olması nedeniyle bu kitapları sınıf annesi seçilen kişilerin üzerinden aldırdıklarına yönelik şikayetler artarken yine velilerden öğretmenler günü hediyesi, sınıf temizliği, perde alınması, projektör alınması gibi farklı ihtiyaçlar içinde para toplandığı yönündeki şikayetlerin artması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı yeni kararını açıkladı.

sinif-annesi.jpg

Söz konusu şikayetler üzerine Eğitim Ortamına Müdahale Sorunu MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Zarife Seçer tarafından Valiliklere yazı gönderildiği ve sınıf annesi uygulamasının kesinlikle yasak olduğu açıklandı.

Sınıf annesi gib bir uygulamanın ülkemizde mevzuatta yeri olmadığı belirtilen uyarı yazısında sınıf annesi uygulamasının tamamen yasaklandığı belirtildi. Ülkemizde yer alan tüm okullarda söz konusu karar kapsamında bugün itibari ile sınıf annesi uygulaması yasaklanmış oldu.