MEB BU SABAH DUYURDU! Yarıyıl tatili için 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12’inci SINIFLARA ÖZEL YENİ KARAR alındı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önemli bir açıklama geldi. MEB, yaptığı açıklamasında yarıyıl tatili için 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12’inci sınıflara özel alınan yeni kararı duyurdu! Öğrenci ve velileri yakından ilgilendiren kararın detayları..
MEB BU SABAH DUYURDU! Yarıyıl tatili için 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12’inci SINIFLARA ÖZEL YENİ KARAR alındı

MEB, resmi X sosyal medya hesabı üzerinden önemli bir açıklama yaptı. Yarın milyonlarca öğrenci karnesini alarak 2 haftalık bir sömestr tatiline giriş yapacak. Öğrencilerin bu tatili daha verimli geçirebilmesi için MEB’den “Ödev değil, oyun ve etkinlik” tavsiyesi açıklaması geldi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzası ile 81 ile yeni bir yazı gönderildi. Yarıyıl tatiline ilişkin gönderilen yazıda öğrencilerin ev ödevi yerine sanatsal ve kültürel faaliyetlere daha fazla katılım göstermesi istenildi.

BAKAN TEKİN’İN İMZASIYLA GÖNDERİLDİ

Bakanlığın resmi web sitesinde aktarılan habere ilişkin, “Bakan Tekin'in imzasıyla gönderilen yazıda, yarın başlayacak yarıyıl tatilinde test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek bir alana yönlendiren ev ödevlerinin verilmeyeceği bildirildi. Ev ödevi yerine öğrencilerin, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi istenirken, bu çerçevede öğrencilerin yaşlarına uygun şekilde aileleriyle yapabilecekleri etkinliklerle kaliteli zaman geçirmelerine yönelik etkileşimli dijital rehber kitaplar hazırlandı” açıklaması yapıldı.

ekran-goruntusu-2024-01-18-133034-min.png

ÖĞRENCİLERE EV ÖDEVİ VERİLMEYECEK

Buna göre öğrencilere ev ödevi verilmeyecek, sosyal, sportif ve kültürel etkinliklere katılımının daha da fazlalaşması sağlanacak. Eğitimlerin daha kalıcı olabilmesi adına da öğrenci, veli ve öğretmenlerin yıl boyunca iş birliği içerisinde kalması istendi. Öğrencilerin yeni döneme daha yenilenmiş bir şekilde başlayabilmesi için yapılması gerekenler için şu açıklama yapıldı:

“Ev ödevlerinin öğrencilerin akademik başarılarına, düşünme becerilerine, kişilik gelişimlerine ve derse etkin katılımlarına olanak sağladığı bilinmekle birlikte yarıyıl tatilinde öğrencilere test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek bir alana yönlendiren ev ödevleri verilmemesi; bunun yerine öğrencilerin, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi, ailece yapılacak etkinliklerle kaliteli zaman geçirmeleri, yetenek ve ilgisine yönelik faaliyetlere dâhil olmaları, kitap okuma, film izleme, tiyatroya gitme, müze ve tarihî mekan gezileri ile toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetler yapmaları yarıyıl tatilini verimli bir şekilde geçirerek yeni döneme yenilenmiş bir şekilde başlamalarını sağlayacaktır”

Bakanlığın yaptığı açıklamasının devamında yarın öğrencilere verilecek olan karnelerin çocukların gelişiminin takip edilmesinin açısından önemli bir araç olabileceğine vurgu yapıldı.