MEB takvimi yayımlandı! İkinci dönem okullarla ilgili gelişme belli oldu! 5 Şubat’ta..

Son dönemlerde okulları ikinci dönem açılmayacağına dair bir takım haberler dolaşmaya başlandı. Yaşanan bu gelişme sonrasında öğrenci ve veliler okulların ikinci dönem açılıp açılmayacağını merak etmeye başladı. MEB takvimi yayımlandı! İşte detaylar
MEB takvimi yayımlandı! İkinci dönem okullarla ilgili gelişme belli oldu! 5 Şubat’ta..

Milyonlarca öğrenci 22 Ocak Cuma gününden itibaren yarıyıl tatiline giriyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ikinci dönem okulları tatil edip etmeyeceği merak ediliyor. Özellikle hastanelerde koronavirüs, domuz gribi ve grip vakalarının artış göstermesi velileri tedirgin etmeye başladı.

MEB TAKVİMİ YAYIMLADI

Okulların yaşanan vaka artışı sebebi ile ikinci dönem açılmayacağına dair birtakım söylentiler ortaya atılmaya başlandı. Yaşanan bu gelişmeden sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimi merak edilmeye başlandı. MEB’in takvimine göre eğitim normal tarihlerinde devam edecek. Buna göre ikinci dönem okullar tatil edilmeyecek. Öğrenciler sadece takvimde yer alan süreler içerisinde yani 22 Ocak Cuma günü ile 4 Şubat Pazar günleri arasında sömestr tatilini yapacak.

5 Şubat tarihinden itibaren eğitim yüz yüze bir şekilde normal seyrinde devam edecek.

2023-2024 MEB TAKVİMİ YAYIMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023-2024 Eğitim Öğretim Takviminde okulların açılıp kapanacağı tarihler şu şekilde:

1. Ara Tatil: 13-17 Kasım 2023

15 Tatil: 22 Ocak-5 Şubat 2024

2. Ara Tatil: 8-12 Nisan 2024

İlginizi çekebilecek diğer eğitim haberleri:

Yayımlanan bu takvime göre eğitim öğretim ikinci dönemde normal seyrinde devam edecek. Vakaların artış göstermesi sebebi ile okullar ikinci dönem kapatılmayacak.

VAKALAR ARTTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamaya göre acillere başvuranların sayısında yüzde 20 oranında bir artış görüldü. Vakaların büyük bir kısmını grip, domuz gribi ve RVS virüsünden kaynaklandığını ifade etti.