İlkokul ortaokul lise öğrencilerine Cumhurbaşkanı müjdesi! TAKDİR TEŞEKKÜR alana 10.201 TL karne hediyesi

MEB son dakika duyuru yayımlayarak okullarda karne sevinci için tarihi açıklarken Takdir Teşekkür hesaplama ekranı açıldı. Başarılı öğrencilere ise devlet karne hediyesi 10.201 TL verilecek!
İlkokul ortaokul lise öğrencilerine Cumhurbaşkanı müjdesi! TAKDİR TEŞEKKÜR alana 10.201 TL karne hediyesi

İlkokul ortaokul lise öğrencilerine Cumhurbaşkanı müjdesi! TAKDİR TEŞEKKÜR alana 10.201 TL karne hediyesi - Milyonlarca öğrenci okullarda ara tatil için geri sayıma devam ederken 15 tatille birlikte karne heyecanı da başladı. Öğrenciler Eylül ayında başladıkları derslerde girdikleri sınavların sonucunda alacakları notlar üzerindne takdir teşekkür hesaplarken başarılı öğrenciler ödüllendirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Başarı Teşvik Programı büyük ilgi görürken öğrencilerin karne alacak olması bir kere daha heyecan yarattı. Görmüş oldukları derslerde başarılı olan ve yüksek notlar alarak takdir teşekkür almaya hak kazanan öğrenciler belirlenen kriterleri taşımaları durumunda karne hediyesi olarak para ödülü alacaklar.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI NEDİR, TAKDİR TEŞEKKÜR ALANLARA KARNE HEDİYESİ NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamasında "Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz" diyerek rakamı asgari ücretin yüzde 60'ı olarak açıklamıştı.

b-asari-tesvik-prorgami.jpg

1 Ocak 2024 tarihi itibari ile asgari ücret 17 bin 2 TL olarak açıklanırken bu tutar üzerinden hesaplanacak olan yüzde 60 oranındaki rakam ise 10.201 TL olarak gerçekleşecek. Böylelikle başarılı öğrenciler devletten 10 bin 201 TL başarı teşvik ödülü kazanacaklar.

KARNE HEDİYESİ NEDİR, TAKDİR TEŞEKKÜR ALANLARA KARNE BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI ÖDEMESİ KAÇ TL YAPILIR?

Açıklanan programla yurt içinde devlet okullarında öğrenim gören ihtiyaç sahibi ailelerin ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki çocuklarından, eğitim öğretim döneminde sınıfında ilk 3 ve okulunda ilk 5'e girmeyi başaranlara, başarı sıralamasına göre en fazla net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar yılda 2 defa başarı desteği sağlanacak. Başarı desteği 1 Ocak 2024 tarihi itibari ile asgari ücret bir daha zam görene kadar 10 bin 201 TL olarak ödenmeye devam edecek.