Kütahya Gediz'de sınav ücreti yatıranlara belediyeden para iadesi yapılacak

Gedizli öğrencilerin sınav maratonu tüm hızı ile devam ederken YKS sınav ücreti için belediyeden destek kararı çıktı.
Kütahya Gediz'de sınav ücreti yatıranlara belediyeden para iadesi yapılacak

Üniversiteye girmek isteyen kişilerin katılacağı YKS sınavı için geri sayım tüm hızı ile devam ederken öğrenciler bu sene yüksek olan YKS ücreti nedeniyle zorlanmıştı. Öğrenciler tek sınav için 295 TL ödeme yaparken iki sınav için 590 TL ve üç sınav için ise 885 TL ödeme yapmıştı.

Ögrencilere her zaman destek olmayı amaçlayan Gediz Belediyesi, ilçede ikamet eden öğrencilere yeni bir maddi destek müjdesi verdi. Alınan karar kapsamında Gediz ilçesine ikamet eden ve 29 yaşını aşmayan öğrencilere ihtiyaç sahibi olmaları şartı ile sınav paralarının iade edileceği ifade edildi.

GEDİZ'DE YKS SINAVINA GİRECEK ADAYLAR DİKKAT! SINAV PARASI ÜCRETİ İADE EDİLECEK

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, belediyeden eğitime tam destek veriliyor. Bu kapsamda öğrenciler ödedikleri sınav ücretlerini dekontlarını göstermeleri halinde belediyeden ödedikleri kadar ücreti geri alabilecekler. Gediz Belediyesi, ilçede eğitim ve öğretim faaliyetlerini desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda TYT, AYT ve YDT sınava girecek ikametgahı Gediz’de bulunan ve 29 yaşından küçük olan gençler ödedikleri sınav ücretlerini dekontuyla birlikte belediyeye götürmeleri halinde sınav ücretler,nin karşılanacağı bildirildi.

30 Nisan 2024 tarihine kadar 29 yaşından küçük öğrencilerin başvuru yapabileceği destek programına 18 yaşından küçük öğrenciler için veliler başvuru yapabilecekler. Her zaman eğitime tam destek verdiklerini açıklayan Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, “Eğitime desteklerimiz devam ediyor.

yks-gediz-2.jpg

Belediye olarak öğrencilerimizin yanında olup, bir nebze de olsa katkımız olsun istedik. 30 Nisan tarihinde kadar TYT, AYT ve YDT sınavına girecek öğrencilerimiz ödedikleri sınav ücretlerini dekontuyla belediyemize getirdiklerinde gerekli sınav giriş ücretini karşılayacağız. Bu kapsamda Temel Yeterlilik Testi 295 TL, Alan Yeterlilik Testi+TYT 590 TL, Alan Yeterlilik Testi+TYT+AYT 885 TL katkıda bulunacağız” şeklinde konuştu.

30 Nisan tarihine kadar başvuru yapan öğrenciler Gediz ilçe sınırları içerisinde ikamet ediyor olmaları şartı ile TYT başvurusu için 295 TL, TYT+AYT başvurusu için 590 TL, TYT+AYT+ YDT ücreti olarak 885 TL para iadesi alabilecekler.