İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine duyuruldu! Okullar için sürpriz TATİL HABERİ geldi

2023’ün bitmesine sayılı gün kala öğrencilere güzle haber verildi. Aktarılan son habere göre MEB, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için tatil haberini duyurdu. Okullar yılbaşı sebebi ile 3 gün boyunca kapalı olacak. Peki, okullar ne zaman açılacak?
İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine duyuruldu! Okullar için sürpriz TATİL HABERİ geldi

MEB, 3 günlük tatil haberini duyurdu. Yılbaşına az bir zaman kala MEB, tatil duyurusunu yaptı. Okullar için tatil ne zaman başlayacağı ve okulların tekrar ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Detaylar belli oldu! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için tatil haberinin detayları haberimizde!

Yılbaşı için az bir zaman kala öğrenciler için tatil haberi geldi. MEB’in takvimine göre öğrenciler için tatil 3 gün olacak. 30 Aralık – 31 Aralık ve 1 Ocak tarihlerinde okullar kapalı olacak. Bu kapsamda okullar 2 Ocak Salı günü açılacak.

OKULLARDA 3 GÜNLÜK TATİL

Aktarılan son habere göre okullarda 3 günlük tatil 29 Aralık Cuma günü çalınan son ders zili ile başlayacak. Hafta sonu ile birleşen 1 Ocak tatili ile bütün öğrenciler ve öğretmenler 3 günlük tatile giriş yapmış olacak. 3 günlük tatil ile dinlenildikten sonra yeniden 2 Ocak Salı günü ders başı yapılacak.

2024 RESMİ TATİLLER NE ZAMAN?

Yılbaşı 1 Ocak Pazartesi

Ramazan Bayramı (9 Nisan - 12 Nisan) Salı - Cuma

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (23 Nisan Salı)

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü (1 Mayıs Çarşamba)

19 Mayıs Atatürk`ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı (19 Mayıs Pazar)

Kurban Bayramı (15 Haziran - 19 Haziran Cumartesi – Çarşamba)

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü (15 Temmuz Pazartesi)

30 Ağustos Zafer Bayramı (30 Ağustos Cuma)

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı (28 Ekim - 29 Ekim Pazartesi – Salı)

Arifeler öğleden sonra resmi tatil olarak kabul ediliyor. Bu kapsamda öğrenciler 2024 yılı içerisinde Ramazan Bayramı, 23 Nisan, 1 Mayıs ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarında resmi tatillerin hafta içine denk gelmesi ile birlikte okula gitmeyecek.