MEB öğretmen atamaları 2024 ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamaları 2024 büyük bir merakla bekleniyor. Öğretmen atamalarına dair takvim yayınlandı mı?
MEB öğretmen atamaları 2024 ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl binlerce öğretmenin ataması yapılıyor. Yılın belirli dönemlerinde ilan edilen atama takvimlerine göre öğretmen adaylarının atamaları yapılarak öğretmen olarak göreve başlamaları sağlanıyor. 2024 öğretmen atamaları da merak konusu oluyor. 2024 öğretmen atamaları için kontenjanlar ile branşlar belli oldu mu?

ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN?

Öğretmen atamalarının 2024 planlamasına dair henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kadro tahsis edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı da belirleyeceği takvim ile bu kadrolara dair öğretmen atamalarını yapacak. Şu anda açıklanan öğretmen ataması takvimi bulunmuyor. Ancak Ocak veya Şubat aylarında bu konuda bir gelişme olması bekleniyor.

ÖĞRETMEN ATAMALARI MÜLAKAT İLE Mİ YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarında mülakatların kaldırılmasına dair yoğun bir talep var. Ancak bu konuda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katı bir tutum sergiliyor. Mülakatların kaldırılması durumunda sağlıklı atama yapılamayacağını savunan Bakan Yusuf Tekin’in bu kapsamda mülakatların devre dışı kalmasını desteklemeyeceği tahmin ediliyor.

2024’TE KAÇ ÖĞRETMEN ATANACAK?

2024’te 100.000 öğretmen ataması yapılmasına dair beklenti var. Ancak bu rakam biraz zor bir rakam olarak görülüyor. Kamunun kemer sıkma politikasını uygulamaya başladığı bir süreçte Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın böyle bir kadro açmayacağı tahmin ediliyor. Ancak yerel seçimler öncesinde öğretmen atamalarına dair sürpriz gelişmeler yaşanabilir.

Öğretmen atamalarına dair en son gelişmeler merak konusu oluyor. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’nın yıllık planlamasının kısa bir süre içerisinde genel hatları ile ortaya çıkması bekleniyor.