Uşak Üniversitesi'nin en iyi gelişim gösteren 3 üniversite arasında olduğu açıklandı

Uşak Üniversitesi’nden sevindiren gelişme! Aktarılan son habere göre YÖK, Türkiye’deki 208 üniversitesi farklı konularda değerlendirerek bir rapor hazırladı. Raporda Uşak Üniversitesi’nin en iyi gelişim gösteren 3 üniversite arasında olduğu belirtildi.
Uşak Üniversitesi'nin en iyi gelişim gösteren 3 üniversite arasında olduğu açıklandı

“Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023”’ünü hazırlayan YÖK, Uşak Üniversitesi’nin bu rapor içerisinde 3 üniversite arasında olduğunu duyurdu.

En iyi gelişim gösteren üniversitelerin yanı sıra Uluslararası Değişim Programlarına Katılan Öğretim Elemanı Sayısına Göre Üniversitelerin Dağılımı listesinde ise Uşak Üniversitesi’nin ilk 4’te yer aldığı açıklandı.

GENEL RAPOR HAZIRLANDI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye’deki 208 üniversiteyi “Eğitim ve Öğretim”, “Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın”, “Uluslararasılaşma”, “Sürdürülebilirlik” ile “Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk” kategorilerinde değerlendirerek, yükseköğretime yaptıkları katkı ve sağladıkları gelişmeye göre “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023”’ü hazırladı.

UŞAK ÜNİVERSİTESİ’DEN BÜYÜK BAŞARI

Uşak Üniversitesi, YÖK tarafından 74 farklı gösterge dikkate alınarak hazırlanan “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023”te öne çıkan üniversitelerden oldu. Uşak Üniversitesi, ‘Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk’ kategorisinde yer alan ‘Üniversiteye Kazandırılan Bağış Miktarı’ listesinde Üniversiteye kazandırılan bağış miktarlarına göre En İyi Gelişim Gösteren 3 üniversiteden biri olurken ‘Uluslararasılaşma‘ kategorisinde yer alan ‘Uluslararası Değişim Programlarına Katılan Öğretim Elemanı Sayısına Göre Üniversitelerin Dağılımı’ listesinde de 4. sırada yer aldı.

74 FARKLI KRİTER DİKKATE ALINDI

YÖKSİS İzleme Kriteri Modülü üzerinden alınan verilere göre yapılan değerlendirme için, bu yıl yeni eklenen veya çıkarılanlarla birlikte 74 farklı gösterge esas alınırken, özellikle eğitim-öğretim kategorisinde üniversitelerde dikkate değer artışlar tespit edildi.

Yükseköğretim Kurumu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yaptığı açıklamasında bu raporun hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.