MEB’den SON DAKİKA kararı geldi! 26 ve 27 Aralık’ta TÜM OKULLARDA ilk defa yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu yıl eğitim ve öğretimde başarıların daha fazla olabilmesi adına yeni kararları peş peşe açıklamaya devam ediyor. Aktarılan son habere göre MEB'den son dakika kararı duyuruldu. 26 ve 27 Aralık'ta tüm okullarda uygulanacak!
MEB’den SON DAKİKA kararı geldi! 26 ve 27 Aralık’ta TÜM OKULLARDA ilk defa yapılacak

Milli Eğitim, geçtiğimiz dönemlerde ortaokul 6. Sınıf Türkçe ve matematik için 26 Aralık’ta 9. Sınıf Türk dili ve edebiyat dersi ile matematik dersi için 27 Aralık tarihinde ortak sınav düzenlenecek. Bu yıl ortak sınav uygulaması ilk defa yapılacak.

Resmi Gazete’de okullarda uygulanacak olan ortak sınavlar için Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği ile okul öncesi ile 12. Sınıfa kadar okullarda ölçme değerlendirme uygulamaları için yeni kararlar alındığı duyurulmuştu.

ORTAK SINAV KARARI ALINMIŞTI

MEB’in yayımladığı yönetmelik kararına göre müfredatın işlenmesi ve okulların arasında bir eğitim birliğinin oluşturulması için ilk defa orta sınav uygulaması kararı alınmıştı. 6. sınıftaki öğrenciler için Türkçe ve matematik dersleri ile 9. sınıf öğrencileri için Türk dili ve edebiyatı dersi ile matematik dersleri için ortak sınav kararı alınmıştı.

26 ARALIK’TA İLK SINAV YAPILACAK

Aktarılan son habere göre ülke genelinde 6. Sınıf öğrencileri için Türkçe ve matematik dersleri için ortak sınav yarın yapılacak. Daha sonra 9. Sınıf öğrencileri için Türk dili ve edebiyat sınavı ile matematik sınavı da 27 Aralık tarihinde yapılacak.

SORULAR SINAV GÜNÜ GETİRİLECEK

Öğrenilen haberin detaylarına göre bakanlık tarafından hazırlanan soruların sınav günü ilgili okullara teslim edileceği öğrenildi. Okulların düzenleyeceği sınavların değerlendirilmesi ile il ölçme değerlendirme merkezleri tarafından yapılacak. Ortak sınavlardaki sorular çoktan seçmeli (test) şeklinde olacak. Sorular için Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği ders kitapları esas alınacak.