Eşme Okullarında '' Telafide Bende Varım '' Eğitimleri Başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından pandemi nedeni ile öğrencilerin okullardan uzak kaldığı dönemleri telafi için hazırladığı “Telefide Bende Varım” programı Eşme ilçesinde uygulanıyor.
Eşme Okullarında '' Telafide Bende Varım '' Eğitimleri Başladı.

Hazırlanan program ile öğrencilerin, öğretmenlerin ve aynı zamanda velilerin akademik, sosyal, sanatsal, sportif, kültürel etkinlikler düzenleyerek telafi eğitimlerini her alanda hizmete sürüldüğü açıklandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Telafide Ben de Varım" programı  21 Haziran-2 Temmuz arasında gönüllü öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin başvurusu alınmış olup etkinliklere de başlanmıştır” denildi.

“PROGRAMA KÖY OKULLARI DA DAHİL”

Öğrencilerimiz için her alanda ‘Telafide Bizde Varız’ diyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ramazan Killi’ den ilçe okullarındaki  telafi eğitimleri, LGS 2021 sonuçları ve DYK kursları ile ilgili açıklamaları şöyle:

“Eşme İlçe Milli Eğitim müdürlüğü olarak bütün okullarımızda  ‘Telafide Bende Varım’ programı 2 Temmuz itibari ile başlamış olup, 31Ağustos tarihine kadar devam edecektir. Telafide Bende Varım Etkinlerinde sosyal, sanatsal, sportif, akademik çalışmalar katılımcılarımızın tercihlerine göre köy okullarımız dahil olmak üzere uygulanmaya başlamıştır. Okullarımız öğrenciler ile kültürel geziler, drama çalışmaları, müzik uygulamaları, voleybol kursları gibi her alanda eğitimler vermektedir. Öğretmenlerimize üniversite işbirlikleri ile istedikleri alanda seminer çalışmaları devam etmektedir. Velilerimiz ile kültürel gezilerin yanı sıra eğitim çalışmaları ile ilgili sunumlar ve bilgilendirmeler devam etmektedir. Aynı zamanda okullarımızda akademik çalışmalarımızda devam etmekte olup özellikle 8. Sınıf öğrencilerimize yönelik DYK kursları da başlamıştır. Köy okullarımızda dahil bütün okullarımız öğrencilerimizin akademik anlamda telafi eğitimine önem vermektedir. Açılan DYK Kursları ile yeni eğitim öğretim yılına hazırlıkları tüm hızıyla devam etmektedir.”

“LGS ‘DE EŞME’Lİ ÖĞRENCİLER BAŞARIDA BİZDE VARIZ DEDİ”

Öğrencilerimizin duyuşsal ve bilişsel alanda desteklemeye devam ettiklerini ifade eden Ramazan Killi, “LGS 2021 sınav sonuçlarınıda şu şekilde değerlendirdi;

‘’ İlçemizdeki öğrencilerimiz yine farkını ve başarısını bu senede devam ettirmiştir. Öğrencilerimiz bulunduğu bölgede yine ismini duyurarak başarılarını bir kez daha göstermiştir. İlçemizde 324 öğrencimiz LGS sınavına girmiş olup 75 öğrencimiz sınav ile öğrenci alan okullarımızın programlarına yerleşmiştir.

Fen Lisesi; Toplam 28 öğrenci

Sosyal Bilimler; Toplam 29 öğrenci

Proje Anadolu Liseleri;  4 öğrenci

Proje Anadolu İmam Hatip Liseleri; Toplam 7 öğrenci

Spor Lisesi; 5 öğrenci

Güzel sanatlar; 1 öğrenci

Proje Mesleki Teknik A. Lisesi; 1 öğrencimiz yerleşmiştir.

Pandemi koşullarında ilçemiz için bu güzel başarıları elde eden , emek veren öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, idarecilerimizi ve velilerimizi bir kez daha  tebrik ederim” dedi.

(KAYNAK/ EŞMENİN SESİ GAZETESİ)

İlgili Haberler