MEB son dakika 2024 açıklaması! 2. dönem öncesi korkulan oldu 81 ilde KAPATMA kararı resmen açıklandı

Korkulan oldu! MEB 81 ilde SON DAKİKA duyuru yayımladı KAPATMA kararı resmen açıklandı
MEB son dakika 2024 açıklaması! 2. dönem öncesi korkulan oldu 81 ilde KAPATMA kararı resmen açıklandı

MEB son dakika 2024 açıklaması! 2. dönem öncesi korkulan oldu 81 ilde KAPATMA kararı resmen açıklandı - Mayıs ayında yapılan genel seçimlerin ardından kurulan yeni hükümette Milli Eğitim Bakanı olarak koltuğa oturan Yusuf Tekin çok sayıda önemli karara imza atmış ve tartışılan uygulamaları hayata geçirmişti.

Okullarda son dönemde yarıyıl tatilinin uzatılıp uzatılmayacağı ve 2. dönemin 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayıp başlamayacağı konuları tartışılırken Milli Eğitim Bakanlığı bir başka önemli konuda yeni kararını açıkladı. Günümüzde öğrenciler ne yazık ki sınavların telaşına çok erken yaşlarda düşerken, çalışan anne babalaların sayılarının artması ile hem sınavlara yönelik kurs merkezleri hem de etüt merkezi gibi kurumların sayısında rekor artış yaşanmıştı.

MEB DUYURU SON DAKİKA! 81 İLDE KAPATMA KARARI...

Milli Eğitim Bakanlığı son dönemde artan merdiven altı kurs ve etüt merkezlerine savaş açtı. MEB'den yapılan son dakika duyurusu ile daha önce alınan karar doğrultusunda 2. dönemde resmi kaydı olmayan ve merdiven altı olarak tabir edilen kaçak kurs merkezlerinin tümünün 81 ilde kapatılacağı bir kere daha ilan edildi.

resmi-aciklama.jpg

MEB'in resmi internet sitesi üzerinden kamuoyuna duyuru olarak yayımlanan açıklamada "Bilindiği üzere Bakanlığımız, öğrenci ve velilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için merdiven altı yapılara karşı mücadelesini sürdürmektedir. Bu kapsamda kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almadan liselere ve üniversitelere hazırlık kursu adı altında çevrim içi (online) eğitim verdiği iddiasıyla faaliyet gösteren sitelere karşı öğrenci ve velilerimizin çok daha dikkatli olmaları gerekmektedir.

Öğrenci ve velilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için izinsiz faaliyet gösteren bu tip yapılara itibar etmemeleri önem arz etmektedir. Buna karşı Bakanlığımıza bağlı olarak faaliyet gösteren özel kurs/uzaktan öğretim kursların listesine https://ookgm.meb.gov.tr/kurumlar.php?=kurs adresinden ulaşılabilir." denilerek kurslara kayıt öncesi velilerin mutlaka resmi kaydı olup olmadığını sorgulamaları istendi.

KURSA KAYIT OLAN ÖĞRENCİLER VE ÖDEME YAPAN VELİLER NE OLACAK?

Kaçak olan kurs merkezleri kapatılacağı için öğrencilerin yeni bir kurs merkezine kayıt olması gerekecek. Peşin ödeme yapan veliler ise ücret iadesi talep edecek. Ancak mağduriyet yaşamak istemeyen velilerin ve öğrencilerin bu nedenle kurs merkezlerine kayıt olmadan önce mutlaka sorgulama yaparak kursun resmi bir eğitim merkezi olup olmadığından emin olmaları gerekecek.