MEB SON DAKİKA uzaktan eğitim ve maske zorunluluğu kararı duyurabilir! Salgın uyarısı geldi vakalar patlayabilir

Okullarda yarıyıl tatili uzatıldı mı tartışması devam ederken yeni salgın uyarısı yapıldı. Öğretim üyesi Dr. Yeşil okulların açılması ile vakalar artabilir uyarısı yaptı.
MEB SON DAKİKA uzaktan eğitim ve maske zorunluluğu kararı duyurabilir! Salgın uyarısı geldi vakalar patlayabilir

MEB SON DAKİKA uzaktan eğitim ve maske zorunluluğu kararı duyurabilir! Salgın uyarısı geldi vakalar patlayabilir - Okullarda 5 Şubat 2024 Pazartesi günü ilk ders zilinin çalması ile ara tatil sona erecek. Milyonlarca öğrenci ve öğretmen ders başı yapmaya hazırlanırken okullarda artan vaka sayısı sonrası son dakika yeni salgın uyarısı geldi.

Son günlerde acil servis ve polikliniklerde yoğunluğa neden olan solunum yoluyla bulaşan enfeksiyon hastalıklarına karşı Kovid-19 döneminde olduğu gibi maske, mesafe ve hijyen önerilirken, uzmanlar okulların açılması ile birlikte salgın hastalıklarda artış yaşanma ihtimalinin yükselebileceği uyarısında bulundu.

OKULLARDA ONLİNE UZAKTAN EĞİTİM VE MASKE ZORUNLULUĞU GERİ Mİ GELECEK?

Yaşanan salgın sebebi ile hastanelerin acil servislerinde artış gözleniyor. Salgın hastalıklar hakkında Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Dr. Öğretim üyesi Cihan Yeşil, kalabalık ortamlarda, yakın temasın olduğu ortamlarda, toplu taşıma araçlarında, kreşlerde, kapalı alanlarda bulaşın daha sık görüldüğünü açıkladı.

Tüm Türkiye’de vakaların arttığını belirten Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Yeşil, “Tüm Türkiye’de vakaların artmış olduğu bilgisi hepinizin malumu. Özellikle Muğla’da da çok ciddi bir artış var. Polikliniklerimize, acil servislerimize yoğun miktarda bir viral bulguları ile başlıyor hastalarımız mevcut. Özellikle önümüzde yakın dönemde okul başlıyor. Okullarımızın açılması ile beraber vakaların daha da artacağını ön görüyoruz.

Bunun da katkısı ile beraber özellikle yaşlı bakım evinde kalan şeker hastaları, böbrek yetmezliği rahatsızlıkları, karaciğer hastalıkları, kalp rahatsızlıkları, çeşitli nörolojik yakınmaları hastalıkları olanlar özellikle bu hasta grupları bağışıklık yönünden çok daha düşkün oldukları için çok daha dikkatli olmalılar. Özellikle hematolojik, onkolojik, kemetoropi alan, organ nakli yapılmış hastalarımız bu hastalıkları diğer sağlıklı bireyleri oranında ayakta atlatmak yerine yoğum bakımda destek alınması gerektirecek tablolar ile karşımıza gelmektedir. O yüzden bu hastalıkların çok dikkatli olması gerekiyor ”dedi.

Okulların açılmasıyla beraber vaka sayılarından yaşanan artış ya da sayıların durumuna bağlı olarak okullarda maske zorunluluğu ya da hibrit eğitim modeline geçilebileceği iddia edildi. MEB tarafından yoğun bakım doluluk oranlarına göre 2 gün online 3 gün yüz yüze okul sistemi olabileceği ifade edilirken düzenleme hakkında açıklamalar yakından takip ediliyor.