MEB'den SON DAKİKA sınıf tekrarı kararı! İlkokul ortaokul lise öğrencileri AF YOK uymayan sınıfta kalacak

MEB yeni yönetmelik kararı ile sınıfta kalma uygulamasını değiştirdi. Ortaöğretim kurumları YÖNETMELİĞİ son hali ile öğrencilerin ve velilerin başını ağrıtacak!
MEB'den SON DAKİKA sınıf tekrarı kararı! İlkokul ortaokul lise öğrencileri AF YOK uymayan sınıfta kalacak

MEB'den SON DAKİKA sınıf tekrarı kararı! İlkokul ortaokul lise öğrencileri AF YOK uymayan sınıfta kalacak - Mayıs ayında yapılan genel seçimlerin ardından kurulan yeni hükümette görevi Mahmut Özer'den devrelan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin çok ses getiren kararlara imza atmaya devam ederken bu kararlardan biri de sınıf geçme konusunda açıklandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında okullarda sınıf geçme şartları değişti. Devamsızlıktan sınıfta kalma ve başarı puanına göre sınıf tekrarı uygulamalarında kural değişikliğine gidildi.

ÖZÜRLÜ / ÖZÜRSÜZ DEVAMSIZLIKTAN KALMA VAR MI, İLKOKUL ORTAOKULDA VE LİSEDE DEVAMSIZLIK KAÇ GÜN?

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik uyarınca devamsızlık ve başarısızlık nedeniyle sınıf tekrarı riski taşıyan öğrencilere yönelik çalışmaları gerçekleştirmek amacıyla "önleme, müdahale ve yönlendirme komisyonu" kuruldu. Art arda iki gün özürsüz devamsızlık yapan öğrencinin durumu posta, e-posta veya diğer iletişim araçlarıyla velisine bildirilecek, veli okula davet edilerek öğrencinin durumu hakkında bilgilendirilecek ve varsa özür belgesini okul yönetimine teslim etmesi istenecek.

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek. Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak.

Önleme, müdahale ve yönlendirme komisyonu, devamsızlık yapan ve sınıf tekrarı riski bulunan öğrenci velisini devamsızlığın 5'inci gününde okula davet edecek, devamsızlık nedenlerini ortadan kaldırıcı çalışmaları iş birliği içinde yapacak. Özürsüz olarak yapılan her bir devamsızlık günü, haftalık ders çizelgesinde belirtilen sosyal sorumluluk çalışmaları için öngörülen süreye bir saat olarak ayrıca eklenecek.

LİSEDE DERS GEÇME NOTU KAÇ OLDU, SINIF GEÇME ŞARTLARI DEĞİŞTİ Mİ?

Yönetmelik ile liselerde sınıf geçme maddelerinde bir dizi düzenleme daha yapıldı. Buna göre, daha önce bir üst sınıfa geçişler için gerekli 50 ortalama artık yeterli olmayacak. Öğrencilerin sınıf geçmelerine yönelik, derslere ilişkin yeterlilik ve kazanımlara sahip olarak eğitim ve öğretim süreçlerini tamamlamalarını sağlamak amacıyla yıl sonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek.

Yeni getirilen kural kapsamında ders ortalaması 50 ve üzerinde olan öğrenciler en fazla 3 dersten başarısız olmaları şartı ile sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecekler. Yeni yönetmelik kapsamında liselerde 4 ders ve üzeri zayıf alan öğrenciler ise not ortalamasına bakılmaksızın zorunlu olarak sınıf tekrarı yapacaklar.