UMPAŞ Holding ortakları kayyum istedi

UMPAŞ Holding’in mevcut yönetimi tarafından genel kurula bir türlü götürülmemesi hissedarların tepkisini çekti.
UMPAŞ Holding ortakları kayyum istedi

Harekete geçen hissedarlar Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Kamu Gözetim Başkanlığı (KGB) gibi kurumlara resmen başvurarak mevcut yönetimin görevden el çektirilmesini ve yerlerine kayyum atanmasını talep etti.

Uşak’ın tek holdingi olan UMPAŞ Holding’de sular bir türlü durulmuyor. Hissedarların www.usakgundem.com İnternet Haber Sitesine yaptığı açıklamalara göre; Enver Dağdagül Başkanlığındaki yönetim kurulunun bir araya gelememesi sonucu yaşanan olumsuzluklar, holding hissedarlarının maddi olarak büyük kayıplara uğramasına neden olurken, genel kurulun tarihi geçmesine rağmen bir türlü yapılamaması da belirsizliğe yol açıyor. Holding hissedarları ve çalışanları tam bir kaos yaşıyor.

YÖNETİM KONKORDATO TALEBİ İÇİN BASTIRIYOR

Enver Dağdagül yönetiminin, holdingin lokomotif şirketi  ‘SERANOVA’ Seramik Şirketi’nin doğalgaz, elektrik vb gibi borçlarını ödeyememesi sonucu Uşak OSB Tekstil Yönetiminin doğalgaz ve elektriğini kesmesi ile başlayan kaotik süreç, bankaların alacaklarından dolayı seramik fabrikasını icra yolu ile satışa çıkarması ile devam etmişti.

Bu arada pek çok işçi tazminatını ve maaşlarını alamamış ve işsiz kalmıştı. Ayrıca fabrikaya mal ve hizmet veren Uşak esnafı da alacaklarını alamadığı için maddi zorluklarla karşı karşıya kalmıştı.

Holding yönetimi, yaşanan bu gelişmeler üzerine konkordato talebi ile mahkemeye başvurmuş, yerel mahkeme de bu talebi reddetmişti. (Edindiğimiz bilgilere göre UMPAŞ Holding yönetimi, yerel mahkemenin kararını bozmak için konkordato talebini bir üst mahkemeye taşımış)

BAĞIMSIZ DENETİM ŞİRKETİ MALİ RAPOR HAZIRLAMAKTAN KAÇINDI

Holding yönetimi, 30.06.2021 tarihli finansal raporların Kamu Aydınlatma Platformu (KAP)’a bildirilmesi için 18.10.2021 tarihine kadar ek süre talep etti. Bu sürede de şirketin daha önceki dönemi kapsayan (31.12.2020 tarihli) bilançosu ve mali

Tablolarının hazırlanması için şirketin bağımsız denetim kuruluşu olan NOTE OFFİCE ULUSLAR ARASI BAĞIMSIZ DENETİM DANIŞMANLIK VE YMM AŞ. ye Başvuruldu.

İddialara göre; bağımsız denetim şirketi, UMPAŞ Holding yönetiminin verdiği mali verilerin eksik ve yetersiz olduğunu düşünerek 10 Mart. 2021 tarihli “Görüş Bildirmekten Kaçınma” beyanı verdi.

Mevcut şirket yönetimi, mali tabloların süresi içinde hatta SPK tarafından tanınan

ek sürede de neden bildirilmediği ve ne zaman bildirileceğine dair herhangi bir açıklama yapmayınca ve talep edilen ek süre içerisinde de mali tabloları KAP’A bildirmeyince; Borsa İstanbul A.Ş. tarafından 19 Ekim 2021 tarihinde pay sırası işleme kapatıldı.

SPK BORSA YÖNETİCİSİ HOLDİNG ÇALIŞANI DEĞİLMİŞ

Tüm bu gelişmeleri kaygı ile izleyen holding hissedarları, yönetimden bilgi almak istedi. Mevcut şirket yönetimi, mali tabloların süresi içinde hatta SPK tarafından tanınan ek sürede de neden bildirilmediği ve ne zaman bildirileceğine dair herhangi bir açıklama yapmadığı gibi, KAP’a ismini bildirmiş olduğu SPK Borsa İşlemleri yöneticisi Volkan Başar’a da yine KAP sisteminde kayıtlı şirket telefon numarasından ulaşamadı. Kendi olanakları ile edindikleri bilgilerle Volkan Başar’ın holdingde değil, başka bir şirkette çalıştıklarını öğrenince iyice şaşırdılar.

HİSSEDARLAR YÖNETİMİ KÖTÜ NİYETLİ OLARAK GÖRÜYOR

Seranova Seramik fabrikasının geçen süreçte; yeniden faaliyete geçirilmesi amacıyla fabrika sahası içine kurulan LPG tankları ve faaliyete dair diğer çalışmaların KAP’a bildirilmemesi,  Fabrikanın 25 Ekim 2021 tarihinde kiralanması ve kısmen üretime başlamasının açıklanmaması,  mali tabloların süresi içinde verilmemesi nedeniyle tahtanın kapatılmasından sonra atılmış olması gibi olumsuzlukları yönetimin kötü niyetin göstergesi olarak yorumlayan bazı hissedarlar da SPK ve KGB’ye başvurarak;

“6362 sayılı kanun ve meri mevzuat hükümlerine göre hak ve yararlarının sağlanması ve korunması amacıyla yatırımcısı oldukları UMPAŞ HOLDİNG A.Ş. hakkında gerekli inceleme ve değerlendirmelerin yapılması, görev ve sorumluluklarını yerine getirmekten aciz, yetersiz ve yok hükmündeki yönetime el çektirilmesi (kayyım atanması) dâhil gerekli tüm adımların atılması” yönünde taleplerini arz ettiler.

(SALİH KILINÇ / ÖZEL HABER)