Çöl bulutu İzmir'de etkisini arttırdı

Kuzey Afrika'dan rüzgarlarla ülkemize taşınan çöl bulutu pek çok şehirde hayatı olumsuz etkilerken İzmir'de etkisini arttırdı.
Çöl bulutu İzmir'de etkisini arttırdı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günlerdir yapılan uyarılar ile duyurulan çöl bulutu Türkiye'de etkili olmaya devam ediyor. Dün itibari ile yurda giriş yapan çöl bulutu Ege Bölgesi başta olmak üzere pek çok şehirde etkili olurken İzmir en çok etkilenen illerin başında yer aldı.

Kuzey Afrika'dan gelen rüzgarlarla taşınan çöl bulutu İzmir'de etkisini arttırırken bu sabah uyanan İzmirliler karanlık hava ile büyük şok yaşadılar. Dün gecede son derece etkili olan çöl bulutunun bugün görüş mesafesini iyice düşürebileceği uyarısı yapıldı.

KUZEY AFRİKA'DAN GELEN ÇÖL BULUTU İZMİRİ KAPLADI!

Kuzey Afrika’dan rüzgarlarla taşınan çöl tozu bulutu, İzmir’de gece de etkili oluyor. Çöl tozu bulutunun oluşturduğu etki havadan da görüntülendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı sonrası, Kuzey Afrika üzerinden gelen çöl tozu bulutu İzmir’de gündüz saatlerindeki etkisini gece de sürdürüyor.

Kentte gökyüzünü çöl tozu bulutu kaplarken, şehir merkezinde görüş mesafesinde azalma meydana geldi. T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Ulusal Hava Kalite İzleme Ağı verilerine göre merkez ilçelerden Konak’ta hava kalitesi değeri ‘iyi’ olarak ölçülürken; Bayraklı, Balçova, Bornova, Buca, Karabağlar ve Karşıya ilçelerinde ise hava kalitesi ‘orta’ derece olarak kayıtlara geçti.

İzmir'de gece boyunca etkili olan çöl tozu bulutu havadan görüntülenirken İzmirliler de sosyal medyadan sık sık video paylaşarak yaşanan olağanüstü hava olaylarına dikkat çektiler.