Sevgi Evleri bahçesindeki ağaçlar taşındı

Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinin sevgi evleri arsasında bulunan ağaçların kesilmesine tepki gösterdiği yönündeki haberimiz üzerine yaptığımız araştırmada ağaçların büyük bir bölümünün taşındığı bilgisine ulaştık.
Sevgi Evleri bahçesindeki ağaçlar taşındı

www.usakgundem.com İnternet haber sitesi olarak 7 Ağustos tarihinde yaptığımız “Cumhuriyet Mahallesi Sakinleri Ağaç kesimine tepkili” haberinin ardından ulaştığımız bilgilere göre, ağaçların büyük bir bölümü Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Uşak Orman İşletme Müdürlüğünün ortaklaşa hareket ederek aldıkları karar gereği makinelerle sökerek taşınmış.

https://www.usakgundem.com/cevre/cumhuriyet-mahallesi-sakinleri-agac-kesimine-tepkili-h8304.html

Edinilen bilgilere göre; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne ait eski SSK hastanesi karşısında bulunan sevgi evleri binasının yıkılarak yerine yenisi yapılmak istemesi öncesi bahçede bulunan çeşitli ağaçlar yok oldu.

Cumhuriyet Mahallesi sakinleri ağaçların kesilmesine tepki göstererek; mahalle halkına nefes aldıran aralarında çam ve sedir ağaçlarının bulunduğu 30 -40 yıllık yaklaşık 20 yılın ağacın kesilmesine tepki gösterdiler.

Ağaçların akıbetini merak ederek araştırmaya başladık. Öğrendiğimiz bilgilere göre, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Uşak Orman İşletme Müdürlüğüne yazılı olarak başvuru yaparak ağaçların bulunduğu alandan sökülerek Huzurpark civarına dikilmesini istedi.

Uşak Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı teknik ekipler yaptığı incelmede taşınma özelliği olan ağaçları tespit ederek makinelerle Huzurpark civarına taşıdı.

Taşınmasına imkân olmadığı tespit edilen ağaçlarda kesildi.

İlgili Haberler