Eşcinsel Emre K; “Beni CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım kurşunlattı”

Yalım; “Ben Bulgaristan’dayım Olayla hiç bir ilgim yok”
Eşcinsel Emre K; “Beni CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım kurşunlattı”

Bugün Sabah İnternet Haber Sitesine düşen bir haber Uşak’ta bomba etkisi yarattı.

Saat 14.30 girilen Halit Turan imzalı haber “CHP vekilden dayak yiyen eşcinsel daha sonra kurşunlandı! “Beni CHP’li Özkan Yalım vurdurdu, şikâyetçiyim” başlığı ile yayınlandı.

Muhabirimiz Salih Kılınç’ın telefonla ulaştığı CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ise olayın mağduru Emre K. ve vuran Ali. Ç’yi hiç tanımadığını, olayın olduğunda ve şu anda Bulgaristan’da olduğunu belirtti.

Bugün Sabah İnternet sitesinde yayınlanan haberin tam metni şöyle:

“Uşak’ta CHP’li milletvekili Özkan Yalım tarafından işletildiği iddia edilen gece kulübünde darp edilerek alıkonulan eşcinsel Emre K., bir hafta sonra da kurşunlandı. Eşcinsel Emre K., darp edilip alıkonulduktan sonra jandarmaya gidip şikayetçi olduğu, daha sonrada tanımadığı bir kişi tarafından kurşunlatıldığını, bu olayı ise CHP’li vekil Özkan Yalım’ın yaptırdığını öne sürerek vekil hakkında yeniden şikayetçi oldu. Soruşturma dosyası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

30 Temmuz'da gece 03.00'da Uşak'ın Kaşbelen köyünde eşcinsel olan Emre K. (21) CHP Milletvekili Özkan Yalım tarafından işletildiği belirtilen gece kulübünde Uşak CHP Milletvekili Özkan Yalım tarafından darp edildi. Emre K.'nın Jandarma Komutanlığı'na giderek CHP'li vekil Yalım ve kendisini darp eden kadından şikayetçi olması üzerine Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından delillerin toplanarak soruşturma işleminin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bırakıldı.

ŞİKAYETÇİ OLDU, KURŞUNLANDI

Bir hafta sonra ise eşcinsel Emre K., Kemalöz Mahallesi 1. Pırlanta Sokaktaki bir çorbacı ev arkadaşı Dilan ile birlikte çorba içip evine gitmek için dışarıya çıktığından yeniden saldırıya uğradı. Yanına gelen Ali Ç. tarafından darp edilen Emre K., tabancayla bacağından vuruldu. Sağ dizinden yaralanan Emre K. hastaneye kaldırılıp tedavi altına alınırken olayla ilgili Ali Ç. gözaltına alındı.

"CHP'Lİ VEKİL YAPTIRDI"

İfadesine başvurulan Emre K., bir hafta önce Uşak CHP Milletvekili Özkan Yalım'ın sahibi olduğunu bildiği gece kulübünde Özkan Yalım'ın kendisini darp ederek alıkoyduğunu, jandarma karakoluna giderek şikayetçi olduğunu ve gerekli ifadesini verdiğini belirtti. Emre K., daha önceden tanımadığı bir erkek şahsın yanına gelerek önce kendisini darp ettiğini, sonra silahla bacağından yaraladığını belirterek "bu olayı yaptırdığını düşündüğüm Özkan Yalım ve beni vuran Ali Ç.'den şikayçiyim" dedi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan kumar oynatmak suçundan sabıkalı kahvehane işletmecisi Ali Ç. ifadesinde "Silahla vurduğu Yunus Emre isimli şahsı tanımadığını, cinsiyet seçiminden dolayı yani homo seksüel olduğu için kızdığını, bu tarz insanlara kin beslediğini, olayı bu sebeple gerçekleştirdiğini" öne sürdü. Olayda kullanılan tabancaya el konulurken, soruşturmanın geniş çaplı yürütüldüğü öğrenildi.”

YALIM; “OLAYDAN HABERİM BİLE OLMADI”

Telefonla olayla ilgili görüşlerini aldığımız CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Emre "Haberde adı geçen eşcinsel kişi benim otelimde kalıyormuş. Kendisini tanımam, hiç görmedim. Otelde taşkınlık yapınca oradaki özel güvenlik görevlileri otelden atılmış..

Dün akşam da çorbacıda Ali Ç. tarafından silahla vurulmuş.  Ben Emre K. nın vurulduğunda v eşimdi Bulgaristan’daydım. Kendisini hiç görmedim. Tanımam. Vuran Ali. Ç’yi de ne gördüm ne de tanırım. Olayla benim en ufak ilgim yok.

Zaten vuran kişi de benim adımı vermiyor. İfadesinde neden vurduğunu çok net bir şekilde söylüyor” dedi.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler