İlimizde kuraklık hat safhada Adıgüzel Baraj Gölü kuruyor

Bu yıl büyük bir kuraklık yaşayan Uşak’ta bulunan sulak alanların birer birer kurumaya yüz tutması vatandaşı endişelendiriyor.
İlimizde kuraklık hat safhada Adıgüzel Baraj Gölü kuruyor

Uşak – Denizli İl sınırında bulunan Adıgüzel Barajı her yıl bu mevsimde göçmen kuşların durağı olurken bu yıl çekilen suyu ve kurumaya yüz tutmuş görüntüsüyle dikkat çekiyor.

Adeta bir kuş cenneti olan barajda, suların kuraklık nedeni ile iyice çekilmesi nedeni ile bir de musilaj kirliliği oluştuğunu belirten ÇEDAY (Uşak-Ulubey Doğal Üretim Çevre ve Dayanışma Derneği) yayınladığı fotoğraflarda ve açıklamasında; “Uşak ve Denizli illerinin sınırında yer alan Adı Güzel Baraj Gölünde son durum felaket.

Banaz Çayı, Dokuzsele Deresi ve irili ufaklı akarsuların toplanarak Büyük Menderes Nehrine dökülen Adı Güzel Baraj gölü kuraklık nedeni ile çekildi ve kuruma noktasına geldi. Aynı zamanda kirli suların toplandığı doğal bir fosseptik olan baraj gölü, kirli suların çekilmesi ile kurumuş müsilaj kirliliği de oluşmuş durumda.  Sahip çıkmaz korumaz isek sonumuz felaket” yorumunda bulundu.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler