Egeli çevreciler derelerin temizlenmesi için Ulubey ilçesinde buluşuyor

Uşak – Aydın –Denizli – Manisa ve Muğla illerinde aktif olan çevre örgütlerinin bir araya gelmesi ile oluşan, “Büyük Menderes İnisiyatifi” Pazar günü Ulubey ilçesinde büyük bir organizasyon düzenledi.
Egeli çevreciler derelerin temizlenmesi için Ulubey ilçesinde buluşuyor

Organizasyonun ev sahipliğini üstlenen ve kısa adı “ÇEDAY” olan Uşak-Ulubey Doğal Üretim Çevre ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Civan, Büyük Menderes havzasında yer alan 5 ilden gelecek çevrecilerle Dokuzsele ve Banaz Çayının birleştiği noktadaki kirliliği gözleyeceklerini belirtti.

Civan, gün boyunca derelerdeki kirliliğin tespiti, basın açıklaması ve kanyonların gezilmesi ve de toplu yemek yenmesi gibi çeşitli etkinliklerin yer alacağını kaydetti. Civan, tüm Uşaklıları bu büyük buluşmaya davet ettiğini de sözlerine ekledi.

“DEVLET GÖZÜNÜ AÇIP KİRLİLİĞİ GÖRENE KADAR EYLEM YAPACAĞIZ”

Temiz bir hava, temiz su ve temiz toprak için Büyük Menderes Havzasında yer alan illerin çevrecilerinin “Büyük Menderes İnisiyatifi” adı altında bir araya gelerek çevre için mücadele verdiğini belirten Civan; “Büyük Menderes ve diğer diğer dereler kirlendikçe, insanlar kanser oluyor ve ölüyor. Balıklar ölüyor, bitkiler ölüyor. Bu havzada hayat yaşanılmaz hale geldi.

Özellikle Büyük menderes havzasını yaşanılır kılmak için havzada yer alan illerdeki çevre örgütleri ile işbirliği yaptık ve ÇEDAY’ın ev sahipliğinde 1 Ağustos Pazar günü ilçemiz Ulubey’de büyük bir organizasyon yapmaya karar verdik” dedi.

Civan, “Ulubey ilçemizde etkinliklerimiz 1 Ağustos Pazar günü saat 10.00 da Ulubey Orta Çarşı Parkında toplanılması ile başlıyor.

Saat 10.30 Çamlık mevkiinden Ulubey Kanyonlarımızı konuklarımıza göstereceğiz.

Saat 11.30 da Banaz Çayı ve Dokuzsele deresinin birbirine karıştığı noktada kirli suyun ve temiz suyun nasıl göründüğünü inceledikten sonra, 12.30 – 14.00 Avgan Köyü su pompaları bulunduğu mevkide konuklara öğle yemeği ikramımız var.

Aynı yerde bir durum değerlendirmesi yaptıktan sonra saat 17.15 de Orta Çarşı Parkı’nda bir basın açıklaması yapmayı ve saat 18.00 sıralarında da etkinlikleri tamamlamayı düşünüyoruz” dedi.

Civan,  suların ve çevrenin kirliliğinin önleninceye kadar eylemlerinin devam edeceğini belirterek, “Umarım gözlerini bu kirliliğe, kulaklarını biz çevrecilere kapatan devlet yetkilileri artık bu etkinliklerle gözlerini açar ve sesimiz duyar” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler