Gediz Nehrini kirlettiği iddia edilen Uşak Tekstil OSB için devlet baraj yaptı

 Ak Parti Uşak Milletvekili Opr. Dr. İsmail Güneş OSB'lerin ülkenin kalkınmasını sağladığını belirterek Uşak OSB için 30 metre yüksekliğinde 3 milyon metreküp su tutabilen Uzundere Barajının devlet bütçesi ile yapıldığını açıkladı.
Gediz Nehrini kirlettiği iddia edilen Uşak Tekstil OSB için devlet baraj yaptı

Ak Parti Uşak Milletvekili Opr. Dr. İsmail Güneş Uşak Deri Karma OSB'nin Olağan Genel Kurul toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Ülkenin kalkınmasında OSB'nin yerinin çok büyük olduğunu söyleyen Güneş söz konusu gelişimden Uşak ilinin de nasiplendiğini söyledi. Tekstil OSB'nin genişleme alanının olduğunu söyleyen Güneş bin 200 hektarlık alana kadar yayılacağını açıkladı. Ayrıca söz konusu OSB'de 20 bin 400 kişinin de istihdam edildiğini açıkladı.

Ak Parti Uşak Milletvekili Opr. Dr. İsmail Güneş vatandaşları Meclis'te temsil ettiklerini söyleyerek OSB'nin ve iş adamlarının her daim emrinde olduklarını ve yaşanılan sorunların çözümü için gerekenlerin yapıldığını söyledi. Karma OSB'nin en önemli sorununun elektrik kesintileri ile ilgili olduğunu söyleyen Güneş bu sorunun son zamanlarda arttığını söyledi. 

Su sorununun en önemli sorunlardan olduğuna da değinen Güneş Belediye Başkanının da bu konu ile ilgili çalışmalar yapacağını açıkladı. Tekstik OSB'ye kurulan barajı hatırlatan Güneş Türkiye'de ilk defa DSİ tekstil OSB için baraj yaptığını söyleyerek buranın masraflı olması ve su tutmasından dolayı bunun Karma OSB'ye yapılmadığını ifade etti. 

UŞAK OSB GEDİZ NEHRİNİ KİRLETTİĞİ İÇİN ELEŞTİRİLİYOR

Uşak Tekstil OSB Gediz Nehrini kirlettiği iddiası ile sık sık eleştiri alıyor. Uşak OSB'nin çok yakınında yer alan Güneli Köyü Muhtarı Hikmet Özdemir ise kirliliğin hiç bir zaman bitmediğini ve burada önceden bitkilerin, kurbağaların olduğunu söyledi. Bu bölge için önlem alınması gerektiğini söleyen Özdemir burada arıtma çalışmalarının yapılmaması gerektiğini vurguladı. 

Bunun üzerinde Ak Parti Uşak Milletvekili Opr. Dr. İsmail Güneş tarafından yapılan açıklamaya göre Uşak OSB için ilk kez devlet bütçesi ile baraj yapıldığını söyeldi. Bu barajın isminin ise Uzundere barajı olduğunu belirtti. 

İlgili Haberler