Aydın Söke'de şiddetli yağıştan patlayan trafo geceyi gündüze çevirdi!

Aydın’ın Söke ilçesi için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün şiddetli yağış uyarısı sonrasında yağışlar etkili oldu. Şiddetli yağış nedeniyle Söke’de trafo patlarken gece bir anda aydınlandı.
Aydın Söke'de şiddetli yağıştan patlayan trafo geceyi gündüze çevirdi!

Türkiye’de olumsuz hava koşulları vatandaşları zor durumda bırakmaya devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü şiddetli yağış beklenen yerler için bölge bölge uyarılarda bulunmuştu. Uyarı yapılan yerlerden birisi de Aydın’ın Söke ilçesi olmuştu. Meteoroloji’nin bu uyarısı haklı çıktı ve Söke’de şiddetli yağışlar etkili oldu.

Meteoroloji’nin uyarıları sonucunda Aydın Söke’de şiddetli yağış etkili olunca Atatürk Mahallesi OSB kavşağında bulunan trafoda patlamalar meydana geldi. Patlamalardan dolayı gece bir anda aydınlanırken vatandaşlar büyük bir panik yaşadılar. Aydın’ın çeşitli noktalarından görülebilen patlama neticesinde elektrik kesintileri yaşandı. Patlamanın trafodan kaynaklandığının kısa bir süre içerisinde anlaşılması ise yaşanan paniği sona erdirdi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ OLDU

Aydın'ın Söke ilçesinde yağışın ardından patlayan trafo ve saçılan ışıklar, paniğe neden olurken, patlama sonrası Atatürk, Konak ve Fevzipaşa mahallelerinde elektrik kesintisi yaşantı.

TRAFO PATLAMASI GECEYİ AYDINLATTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Söke ve çevresine kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapılmıştı. Yağışlardan etkilenen Atatürk Mahallesi OSB kavşağı yakınındaki trafo ışıklar saçarak patladı.

Şehrin çeşitli noktalarından görülen ışıklar vatandaşları endişelendirirken, nedeninin trafo patlaması olduğu anlaşıldı.

Bölgeye AYDEM ekipleri sevk edilirken, polis ekipleri ise ana arterlerde devriye atarak herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için yoğun tedbirler aldı.