Devlet destek veriyor! 100 Bin TL'ye 3+1 müstakil ev!

Prefabrik evler için ay sonu kampanyaları geldi. Devlet desteği imkanı da bulunan prefabrik evler için en uygun fiyatlar ne kadar? 3+1 prefabrik evleri en düşük maliyetle yaptırmanın yolu ne?
Devlet destek veriyor! 100 Bin TL'ye 3+1 müstakil ev!

Ev sahibi olmanın öneminin oldukça iyi bir şekilde anlaşıldığı bir süreçten geçilirken ucuz fiyata ev mal etmenin yolları araştırılıyor. Prefabrik evler de bu alanda tam bir biçilmiş kaftan oluyorlar. Prefabrik ev yaptırmanın düşük maliyetli olması ve buna karşın önemli avantajları olması bu evlere yönelik ilgiyi zirveye çıkardı. Prefabrik ev fiyatları artık çok daha fazla sorgulanır oldu. Prefabrik ev yaptırmak isteyenler bunun mali koşullarını araştırıyorlar.

DEVLET 300.000 TL DESTEK VERİYOR!

Prefabrik ev fiyatlarını daha da düşürecek bir yöntem bulunuyor. Devlet prefabrik ev yaptırmak isteyenlere destek veriyor. Ancak bu genele açık bir destek değil. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı prefabrik ev yaptırmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlara çoklu şartları yerine getirmeleri halinde nakit destek sağlıyor. Bu şekilde 300.000 TL'ye kadar destek ödemesi yapılıyor. Bu desteğin alınması durumunda prefabrik ev yaptırma maliyeti 300.000 TL düşmüş oluyor.

ARSASI OLAN KAZANIYOR!

Taşınmazlar arasında konut fiyatları yükselince insanlar arsa yatırımlarına yöneldiler. Bu da önemli bir fiyat yükselişini beraberinde getirdi. Prefabrik ev yaptırma maliyetleri içerisinde arsa maliyeti yer almıyor. Bunun için kişilerin arsaya veya arsa niteliğinde olmasa da prefabrik ev yapımı için imar engeli bulunmayan arazilere sahip olmaları gerekiyor. Bu şekilde varlıkları olanlar için prefabrik ev yaptırmak çok önemli bir ev yatırımı olabiliyor. Hem de arsa maliyeti olmadığı için ev sahibi olmak daha da kolaylaşıyor.

DEPREME KARŞI EN GÜVENLİ EVLER!

Türkiye'de bir deprem gerçeği olduğu için ev satın alacaklar veya ev yaptıracak olanlar ilk olarak depreme karşı güvenli olunmasını baş kriter haline getirdiler. Betonarme evler için deprem her zaman risk olabiliyor. Prefabrik evler için ise bu risk en aza indirilebiliyor. Bu evlerde kullanılan malzemenin esnek olması, ağır olmaması, deprem testlerinin üretim aşamasında daha fabrikada yapılıyor olması çok önemli deprem güvenlikleri arasında yer alıyor.

PREFABRİK EVLERDE KAMPANYALI FİYATLAR

prefabrik-ev.jpg

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler için kampanyalı fiyatlar belli oldu. 3+1 büyüklüğündeki prefabrik evlerin kampanyalı fiyatları 399.900 TL'den başlıyor. Bu fiyattan 300.000 TL devlet desteği düşüldüğünde ise ödenmesi gereken rakam yaklaşık 100.000 TL oluyor. Devlet desteği alabilenler 100.000 TL'ye 3+1 ev sahibi olabiliyorlar.