Uşak polisi aranan 33 kişiyi yakaladı

Uşak Emniyet Müdürlüğü ekipleri son bir hafta içerisinde aranan 33 kişiyi yakalarken, 18 şüphelinin adli mercilerce tutuklanmasını sağladı. Trafik kontrollerinde de 47 araç trafikten men edilirken, bin 717 araç sürücüne de ceza yazıldığı açıklandı.
Uşak polisi aranan 33 kişiyi yakaladı

Uşak Emniyet Müdürlüğüne bağlı birimler, son günlerde suç ve suçlu ile mücadelede tempolarını artırarak şehrimiz Uşak’ın huzur ve güven içerisinde yaşamasına gayret ediyor.

Uşak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce yapılan kontrollerde; 15 bin 860 şahsını sorgulandığı, aranan 33 şahsın yakalandığı ve bu şahıslardan 18 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de meydan gelen 17 olaya müdahale ederken 27 şüpheli şahıs hakkında işlem yaptı. Yapılan operasyonlarda;

3 bin 257 adet sentetik ecza, 474,15 gram Metamfetamin, 33,75 gram esrar, 1 gram bonzai, 1 gram kokain, 4 adet ecstacy ele geçirildiği ve ayrıca 4 ayrı seminerde toplamda 408 kişiye “Narkorehber” semineri verildiği belirtildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri de bir hafta boyunca yaptıkları çalışmalarda; 2 adet mali, 4 adet ulusal güvenliğe yönelik olmak üzere toplam 6 olayda 7 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapıldığı ve 3 adet klon telefon, 20 adet kulaklık, 11 adet şarj cihazı, 2 adet USB bağlantı kablosu ele geçirdiğini duyurdu.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin ise FETÖ/PDY kapsamında 3 adet meydana gelen olaya müdahale ettiği ve 3 şüpheli şahsa adli işlem yaptığı kaydedildi.

Siber Suçlarla Mücale Şube Müdürlüğü ekipleri de 7 adet nitelikli dolandırıcılık, 7 adet bilişim sistemlerini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme, 3 adet banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması 1 adet 7258 SKM Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi olayı olmak üzere meydana gelen toplam 18 olaya müdahale ederken 2 şüpheli şahsa işlem yaptığı öğrenildi.

Trafik ekiplerince yapılan denetimlerde 8 bin 328 araç kontrol edilirken 47 aracın trafikten men edildiği, bin 717 araç sürücüsüne idari para cezası tatbik edildiği belirtildi.

Pandemi tedbirleri kapsamında bin 162 personel, 427 ekibin katılımıyla yapılan denetim ve kontrollerde Covid-19 tedbirlerine aykırı davranmaktan 7 şahsa idari yaptırım cezası tatbik edildiği de öğrenildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler