Karahallılar Vakfı Karahallılı gençlere sahip çıkıyor

Karahallılar vakfı bu yıl 270 öğrenciye burs veriyor. Karahallılar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Özyurt, 270 öğrenciye 8 ay boyunca toplam 810 bin TL burs vereceklerini ve öğrencilerin tümünün Karahallı ilçe ve köylerinden olması şartını aradıklarını açıkladı.
Karahallılar Vakfı Karahallılı gençlere sahip çıkıyor

Karahallılı gazeteci Mehmet Çolak’ın haberine göre; öğrenci başına 375 TL verecek olan merkezi İstanbul’da bulunan Karahallılar Vakfı 1991 yılında Karahallı hayırseverler tarafından kuruldu.

Tam 30 yıldır faaliyet gösteren vakfın kuurluş amaçları arasında; Karahallılı üniversite öğrencilerine burs desteği sağlamakta yer alıyor. Karahallılar Vakfı; ayrıca ilçede ve ilçe dışında yaşayan tüm Karahallılılar arasında iletişim ve irtibat sağlarken, düzenlediği, ‘Tarhana Gecesi’ ve ‘Keşkek Pikniği’ gibi geniş katılımlı sosyal etkinliklerle de adından söz ettiriyor.

2021-2022 eğitim öğretim döneminde verilecek burslar konusunda Gazeteci Mehmet Çolak’a açıklamalarda bulunan Karahallılar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Özyurt şunları söyledi.

“Karahallılar Vakfı olarak 30 yıldır üniversite öğrencisi gençlerimize karşılıksız burs vermekteyiz. Burs verdiğimiz öğrencilerin tamamı Karahallı ilçe merkezi veya köylerindendir. Bu güne kadar binlerce öğrenciye burs desteği verdik. Öğrencilik döneminde burs verdiğimiz gençlerimizin büyük çoğunluğu hayata atıldı ve iyi birer konuma geldiler. Bu öğrencilerimizden birçoğu vefa borcunu ödemek üzere vakfımıza maddi destek sağladığı gibi bazıları da vakfımıza üye olmak suretiyle adeta vefa borcunu ödemektedir. Bu vefalı gençlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

Vakıf yönetim kurulu olarak 2021- 2022 eğitim öğrenim dönemi için burs talebinde bulunan öğrencilerimizin taleplerini değerlendirerek karara bağladık. Bu eğitim öğretim yılında toplam 270 öğrenciye burs veriyoruz. Öğrenci başına aylık 375 TL olmak üzere 8 ay boyunca kesintisiz burs vermekteyiz. Bu yılki vereceğimiz burs miktarı toplamı (810 bin TL’dir. Yaptığı bağış ve yardımlarla vakfımıza destekte bulunan tüm hayırseverlere teşekkür ederiz.”

İlgili Haberler