Kapalı pazaryerinde neler yaşanıyor?

Geçtiğimiz mayıs ayında çatısı uçan ve o tarihten bu yana Uşak belediyesi tarafından bir çivi bile çakılmayan pazaryeri esnafı belirsizlikten şikayetçi oldu.
Kapalı pazaryerinde neler yaşanıyor?

Sabah saatlerinde pazaryerine giderek esnafla kahvaltı yaptıktan sonra dertlerini dinleyen muhabirimiz Salih Kılınç’ a içlerini döken Pazar esnafı,  Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın kendilerine, 2022 Mayıs ayına kadar satış yapabileceklerini, yerlerini değiştirmeyeceğini söylediğini aktardı.  Ancak üstü kapanmayan pazaryerinde soğukta, sıcakta ve yağışta satış yapılmayacağını belirten esnaflar, hiç olmazsa geçici olarak pazaryerinin üstünün kapatılmasını ve alış veriş yapılabilmesi için gerekli ortamın sağlanmasını talep ediyor.

“Para toplayıp yaptıralım”

“Yıllardır burada yüzlerce esnaf olarak hizmet veriyoruz ve hepimiz ekmek yemenin derdindeyiz. Geçtiğimiz Mayıs ayında yaşanan bir fırtına ile pazaryerinin üzerinin açılması sonucu buradaki esnaf çok mağdur oldu. Manav esnafı sıcakta soğukta mallarının erimesinden ve bozulmasından dertli. Elbise ve tuhafiye işi yapan esnaf elbiselerin renginin solduğu ve toz toprak içerisinde kaldığından yakınıyor.

Kapalı pazaryerinin üstünün bir an önce kapanmasını istediklerini belirten  esnaf; “Belediyemizden en büyük beklentimiz budur. Bize yeni bir yere taşınacağımız söyleniyor. Ama belirli bir şey yok. Elbiseci esnafının, manav esnafının birçok borcu var. “Ben yaptım oldu” mantığı ile bizi buradan kaldırırlarsa durumumuz daha da güçleşir.

Kış geldi. Yarın soğukta yağmurda rezil oluruz. Mallarımız bozulur, sağlığımız bozulur. Bir an önce çatının üzerinin kapanmasını istiyoruz.

“Mal satamıyoruz.  Şu hali ile müşteri pazaryerinden alışveriş etmek yerine büyük ve yaygın marketlerden alışveriş yapmayı tercih ediyor. Buz gibi, yağmurla ıslanan bir yere kimse çoluğunu çocuğunu göndermek istemiyor. Kapalı bir yer olsa hem biz pazarcı esnafı, hem de müşterilerimiz rahat edecek.

Bu berbat görüntü ile halk bu pazaryerinde kaçıyor. Belediye pazaryerini yıkmak istiyorsa bir an önce yıksın. Alternatifini yaratamadığı süreçte de üstünü kapatsın, bakımını yapsın. Belediye yaptırmayacaksa biz aramızda para toplayıp yaptıralım” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler