Uşak alev alev yanıyor

Uşak’ın mesire alanı Çokkozlar’ın kuzeybatı tepelerini saran alevler, Uşaklılara korkulu anlar yaşattı.
Uşak alev alev yanıyor

Rüzgârın da etkisi ile çok geniş alanı kaplayan tepelik alandaki yangına ulaşmakta itfaiye araçları zorluk çekti. Arasözler ve iş makinaları ile köylülerin yardımı ile yangın 2 saat İçerisinde kontrol altına alındı.

Uşak yine korkulu saatler yaşadı. Tüm yurtta olduğu gibi ilimizin çeşitli yerlerinde yangın olayları yaşandı. Bugünde Çokkozlar mevkii ve Aşağıkaracahisar köyünde orman yangını meydana geldi.

Çokkozlar’daki yangın, saat 11.00 sıralarında çıktı. Edinilen bilgilere göre; İsmail Karcıgil’e ait tarlada çalışan biçerdöver ’den çıkan kıvılcımlar, anızı tutuşturunca ortalık duman ve alev içerisinde kaldı.

Rüzgarın da aşağıdan yukarı doğru sert esmesi ile alevler, Sorkun su kapanı batısında bulunan çamlık alana sıçradı ve hızla batı istikametine doğru ilerlemeye başladı.


 

Yangını gören köylüler derhal 112’yi aradı ve yangına ilk müdahaleyi yaptı, Daha sonra Uşak Belediyesi. Uşak Orman İşletme Müdürlüğü, Karma Deri OSB, Banaz ve DHMİ Uşak İtfaiye ekipleri, 5 arasöz, 2 su tankeri,  Uşak Belediyesi’ne ait vidanjör ve iş makinaları müdahalesi ile yangın yaklaşık 2 saat sonra kontrol altına alındı.

Yaklaşık 20 dekarlık bir alanın yandığı öğrenildi.

Ekipler şu anda olay yerinde soğutma çalışmaları yapıyor.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler