“İçme suyuna zehir katıldı” iddiaları Eşme’yi karıştırdı

Eşme ilçesinde sosyal medyadan “Eşme su deposuna zehir katıldı” türünden yapılan paylaşımlar ilçe halkında panik ve endişeye yol açtı.
“İçme suyuna zehir katıldı” iddiaları Eşme’yi karıştırdı

Eşme Belediyesi bu paylaşımların aslı olmadığını belirten duyurular yapmak zorunda kaldı. Belediye duyurusunda suya zehir katılması gibi bir olayın olmadığı, bunun bir algı operasyonu olduğu görüşlerine yer verdi.

Dün akşam saat 22. 23’te “ümran” adı ile twitterda yapılan bir paylaşımda, “Uşak/ Armutlu köyünde su deposu vanası kırılıyor. Eşme su deposuna zehir katılıyor. Yetkililer numune almış deponun başını bekliyorlar. İlk önce Omurbaba dağını ateşe veriyor. Oradan farklı alanlara kaçıyorlar” gibi paylaşımlar yapıldı.

Dün geceden beri bu paylaşımı gören İlçe halkı, paniğe kapıldı ve herkes birbirine olayın gerçek olup olmadığını sormaya başlayınca, Eşme Belediyesi de şöyle bir duyuruda bulunarak bu paylaşımların algı operasyonu olduğunu kaydetti.

Eşme Belediyesinden Duyuru...

“İlçemiz içme sularına zehir katıldığı gibi asılsız haberler çıkarılmış olup depolarımızın son sistem güvenlik ve alarm sistemleriyle korunmaktadır.

Herhangi birisinin müdahalesi söz konusu değildir. Oluşturulan sadece bir algı operasyonu olup olası bir müdahale girişimine karşı ,ekiplerimiz  teyakkuzda hazır beklemekte olup sosyal medyada çıkan asılsız haberlere kulak asılmaması, vatandaşlarımızın sakinliğini korumasını önemle rica ederiz. Şüpheli bir kişi veya durum görüldüğünde hemen 112 Acil ve 155 Polis İmdat numarasını arayınız.”

 (SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler