SİVASLI KAYMAKAMLIĞI KÖYLERDE MESLEK EDİNDİRME KURSLARINA DEVAM EDİYOR

Meslek edindirme kapsamında Sivaslı Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi ve Uşak İŞKUR İl Müdürlüğü iş birliği içerisinde Hayvan Yetiştiriciliği alanında düzenlenen “Sürü Yönetimi Elemanı” kurs programı 9 Ağustos 2021, Pazartesi günü düzenlenen açılış programı ile başladı.
SİVASLI KAYMAKAMLIĞI  KÖYLERDE MESLEK EDİNDİRME KURSLARINA DEVAM EDİYOR

Kursun açılış programına Sivaslı Kaymakamı Sayın Semih CEMBEKLİ, Uşak İŞKUR İl Müdürü İlhan TEMEL, Sivaslı İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail ÖZDEN, Sivaslı İlçe Jandarma Komutanı Halil İbrahim AKPINAR, Uşak İŞKUR İl Şube Müdürü Özhan TUTAR, Ağaçbeyli Köyü Muhtarı Ahmet Zeki KARA, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

 Ağaçbeyli Köyü ziyaretinde, yaz tatili sürecinde Sivaslı Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kursunda öğrenim gören öğrencilerle sohbet eden Sivaslı Kaymakamı Semih CEMBEKLİ, öğrencilere hediyeler verdi ve kurs açılış programında da kursiyerlere “Geçtiğimiz hafta Yayalar köyümüzde meslek edindirme kapsamında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz ve Uşak İŞKUR İl Müdürlüğü iş birliği içerisinde hayvan yetiştiriciliği alanında gerçekleştirmiş olduğumuz “Sürü Yönetimi Elemanı” kurs programını bugün itibari ile de Ağaçbeyli köyümüzde başlatıyoruz.

Tarım ve Orman Bakanlığının çiftçilere yönelik hibe ve çeşitli destekleri içeren projelerinde kursiyerlerimizin kurs sonunda alacakları “Sürü Yönetimi Elemanı” belgesi çoğu zaman zorunlu bazen de ciddi bir şekilde puan avantajı sağlayan bir detay. Bu kursları köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın ayaklarına kadar getiriyoruz ki devletimizin çiftçilerimize yönelik olarak sunulan hibe ve desteklerden en üst seviyede faydalanmalarını istiyoruz. Bugün kursumuzun açılış programına katılan Uşak İŞKUR İl Müdürü İlhan TEMEL’ e de kurs sürecinde yapılan iş birliğinden dolayı ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Amacımız Yayalar ile başladığımız ve Ağaçbeyli ile devam etmekte olduğumuz, devletimizin hibe ve desteklerinde büyük önem arz eden çiftçilerimizin faydalanabileceği bu tür kursları bütün köylerimizde uygulamaya koymak, ilçemiz köylerinde yaşayan bütün çiftçilerimizin istifade etmesini sağlamak.” dedi.

  9 Ağustos 2021, Pazartesi günü başlayan kurs programı 104 saat sürecek ve 25 Ağustos 2021, Çarşamba günü sona erecek. Kurs programında 25 kursiyer eğitim görüyor.   

İlgili Haberler