Türkiye Hahambaşılığı Vakfı'ndan İsrail ekibinin tarihi eseri götürmesi ile ilgili açıklama geldi!

Türkiye'de yaşanan depremlerden sonra ülkemize yardıma gelen İsrail ekibinin Antakya Sinagogu'nda bulunan tarihi eseri ülkelerine götürdükleri ortaya çıktı.

Türkiye Hahambaşılığı Vakfı'ndan İsrail ekibinin tarihi eseri götürmesi ile ilgili açıklama geldi!: Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki deprem sonrasında 11 ilde yaşam durma noktasına geldi. Çeşitli ülkeler ise arama kurtarma çalışmaları yapmak için Türkiye'ye geldiler. İsrail yardım ekibinin ZAKA yıkılan Hatay Antakya Sinangogu'nda bulunan tarihi Ester Kitabını İsraile götürdüğü ortaya çıktı. ZAKA görevlilerinin Televizyon ekranlarında aldıkları eser ile verdikleri pozların yayınlanması üzerine Türkiye Hamambaşlığı Vakfı açıklama yaptı. Vakıf tarafından yapılan açıklamada "Ester parşömeni İsrail'den teslim alınıp Hahambaşılığımızda muhafaza altındadır. Antakya sinagogumuzun tadili sonrası yuvasına dönecektir." şeklinde ifadeler kullanıldı. 

İSRAİL EKİBİ TARİHİ ESERİ ÜLKELERİNE GÖTÜRDÜ

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden sonra birçok ülke Türkiye'ye arama kurtarma ekibi gönderdi. İsrail tarafından gönderilen arama kurtarma ekibi olan ZAKA Antakya Sinagogu'ndna bulunan iki asırlık Ester Kitabı parşömenlerini kendi ülkelerine götürdüler. Bu haber ise İsrail medyasında paylaşılan haberlerden öğrenildi.

ZAKA arama kurtarma kuvveti komutanı Binbaşı Haim Otmazgin Antakya'da bulunan söz konusu tarihi eser ile ilgili açıklama yaptı. Otmazgin  "On yıllardır ZAKA gönüllüsüyüm, bu hayatımın en duygulandırıcı anlarından biriydi. Depremle neredeyse yerle yeksan olduktan sonra bile böylesine önemli bir tarihi belgeyi kurtarmaktan ve ve Antakya'daki Yahudi cemaatinin mirasının bozulmadan kalmasını sağlamaktan gerçekten onur duyuyorum." şeklinde konuştu. 

TÜRK YAHUDİ TOPLUMU AÇIKLAMA YAPTI

Türk Yahudi Toplumu söz konusu eserin İsrail'e götürülmesi ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada İlgili Ester parşömenlerinin İsrail'den teslim alındığı Hahambaşılığımızda muhafaza altında olduğu bildirildi. Antakya Sinagogu'nun tadilat edilmesinden sonra söz konusu tarihi eserin yuvasına döneceği açıklandı.

İlgili Haberler

İsrail'in Antakya'dan kaçırdığı tarihi eserin neden bu kadar önemli olduğu açıklandı
Selçuk Bayraktar Evim Yuvan Olsun projesine yapılacak olan desteği açıkladı!
Bakan Koca deprem bölgesindeki vatandaşları içme suyu konusunda uyardı!

Türkiye Haberleri