Bulaşık makinenizin ömrünü uzatacak evde doğal yöntemler ile temizleme yöntemi açıklandı!

Bulaşık makinesini temizleyerek ömrünü uzatabilirsiniz. İşte evde doğal yöntemler ile bulaşık makinesi temizleme yöntemi.

Bulaşık makinesi tüm kirli bulaşıkların kirini ve pisini içerisinde biriktirmektedir. Bu sebeple de sürekli aynı verimlilikte çalışmayabilir. Belirli aralıklarla bulaşık makinesini mutlaka temizlemek gerekiyor. Peki bulaşık makinesini temizlemek için en iyi yöntem nedir? Temizlik uzmanları tarafından açıklanan temizleme yöntemi haberimizde yer alıyor. En doğru ve en iyi temizleme yöntemini sizler için araştırdık.

Bulaşık makinesinin düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Bu şekilde hem makine daha uzun ömürlü kullanılabilecek hem de bulaşıklarınız daha güzel temizlenecektir. Makinenin filtresinde, borularında ve püskürtme kollarında birikmiş olan kirleri ve kalıntıları temizlemeniz gerekmektedir. Bu şekilde oluşan kötü kokula da gidermek gerekmektedir. Bulaşık makinesini temizlemek için bulaşık makinesi temizleyicisi satın alarak temizliğinizi yapabilirsiniz. Peki evdeki doğal yöntemler ile temizlik mümkün mü? İşte detaylar.

EVDE DOĞAL YÖNTEMLER İLE BULAŞIK MAKİNESİ TEMİZLİĞİ 

Beyaz sirke ve karbonatın birlikte kullanılması ile bulaşık makinesini temizleyebilirsiniz. Bu evde bulunan malzemeler ile düzenli olarak yapacağınız bu temizlik tüyosu ile hem ucuz hem de etkili temizlik yöntemi uygulayabilirsiniz. Beyaz sirke ve karbonat ile makineyi temizlemeden önce mutlaka makinenizin alt rafını çıkarmanız gerekmektedir. Ardından pomba ve tahliye borusunun bulunduğu alanı dikkatli bir şekilde kontrol edin. Burada bir kalıntının olup olmadığını kontrol ettikten sonra rafı tekrar yerine yerleştirin.

Daha sonrna ise makinenin içine beyaz sirke dolu bir kase ya da fincanı koyun. Sonra makinenizi en sıcak su ayarında çalıştırın. Programın sona ermesi ile birlikte sirkeli kabı dışarı çıkarın. Makinenin soğumasının ardından makinenin alt bölümüne yaklaşık olarak bir avuç kadar karbonatı serpin. Bu şekilde de makineyi bir kez daha çalıştırın. İşte bulaşık makinenizi ayda bir kez bu şekilde temizleyerek ömrünü uzatabilirsiniz. 

İlgili Haberler

Aman dikkat bu hata bulaşık makinesinin ömrünü kısaltıyor!
Telefon şarjını daha uzun kullanmak mümkün! Bunu yapın iki katına çıksın
Sararmış orijinal beyaz ayakkabıları zarar vermeden temizlemek mümkün! İşte o formül

İpucu Haberleri