Telefon şarjını daha uzun kullanmak mümkün! Bunu yapın iki katına çıksın

Cep telefonu kullanırken pil ömrünü uzatmak için dikkat etmeniz gerekenler çok basit. Bunlara dikkat edin ve bir dolum şarj ile iki gün idare edin.
Telefon şarjını daha uzun kullanmak mümkün! Bunu yapın iki katına çıksın

Cep telefonu alırken en çok dikkat edilen ve ilk bakılan özelliklerden biri de telefonunu pil ömrü. Çünkü telefonlar kısa sürede şarj tutmaz oluyor. Bir şarj ile akşamı edemiyor. İşte bu yüzden telefon kullanıcıları telefonunu pil ömrünü uzatmak için çareler arıyor. Öyle ke telefonu bir kez şarj edip bir kaç gün kullanmak istiyorlar. Peki bu mümkün mü? Telefonu bir kez şarj edip iki kullanabilir miyiz? İşte detayları sizin için haberimizde derledik.

Telefonun şarjı çok çabuk bitiyorsa ve bundan rahatsız oluyorsanız bunun çözümü oldukça kolay. Pil süresini uzatmak için yapılması gereken küçük ve kolay adımlar bulunmaktadır. Bu adımları sizler için araştırdık ve sizlere sunuyoruz. İşte detaylar haberimizde yer alıyor. 

TELEFON PİL SÜRESİNİ UZATMANIN YÖNTEMİ

Cep telefonu kullanımı artık çok yaygın. Çoğunluğu elinde dokunmatik akıllı telefonlar bulunmaktadır. Fakat herkeste aynı şikayet. Telefonların şarjı çok çabuk bitiyor. Aslında telefonu kullanırken bazı şeylere dikkat ederseniz telefonun pil kullanım ömrünü uzatabilirsiniz. Bunun için öncelikle yapmanız gereken ilk şey arka plandaki uygulamaları mutlaka her zaman kapatın. Kullanılmayan uygulamala mutlaka telefonunuzdan silin. Güncellemelerin pil performansına etkisini iyice araştırın.

Çünkü güncelelme yaparak pil ömrünü azaltıyor olabilirsiniz. Ayrıca GSP'i kullanılmadığı durumlarda mutlaka kapalı tutun. Evde Wi-Fi'ye bağlanın. Dışarda ise mobil veri kullanın. Bunu alışkanlık haline getirin. Birisi kullanılırken diğerini mutlaka kapalı tutun. 

Bunların yanında ekran parlaklığınızı da mutlaka azaltın. Özellikle karanlık ortamlarda en azda kullanmaya özen gösterin. Orijinal olmayan şarj aletlerini kullanmayın. Bu da telefonunu pil ömrüne sandığınızdan çok daha fazla zarar vermektedir. 

İlgili Haberler