Aman dikkat bu hata bulaşık makinesinin ömrünü kısaltıyor!

Bulaşık makinesini çalıştırırken dikkat edilmesi gereken bazı ipuçları vardır. Bunlara dikkat edilmediği takdirde makinenin ömrü kısalacaktır.
Aman dikkat bu hata bulaşık makinesinin ömrünü kısaltıyor!

Bulaşık makinesini çalıştırırken bazı dikkat edilmesi gereken tüyolar bulunmaktadır. Eğer bu tüyolara uyulmazsa bulaşık makinesinin ömrü kısalmaktadır. Teknolojik cihazlar evlerin vazgeçilmezidir. Bu sebeple bulaşık makinesi de en çok kullanılan ev gereçleri arasında yer almaktadır. Bulaşık makinesini daha uzun ömürlü kullanmak için yapılması gereken bazı tüyolar bulunmaktadır. Bu tüyolara dikkat ederek makinenizin ömrünü uzatabilirsiniz. Peki nasıl?

BULAŞIK MAKİNESİNİN ÖMRÜNÜ UZATMANIN YÖNTEMİ

Bulaşık makinesine bulaşıkları yerleştirirken dikkat etmeniz gerekmektedir. Makineye bulaşıkları doğru bir şekilde yerleştirmek ve dizmek gerekmektedir. Aksi takdirde bulaşıklar temizlenmeyecek ve bir kez daha yıkanmak zorunda kalacaktır. Bu da makinenin ömrünü kısaltmaktadır.

Ayrıca deterjan kullanırken de dikkat edilmesi gerekenler bulunmaktadır. Bulaşık makinesi için kesinlikle güzel bir markalı deteraan kullanmanız gerekmektedir. Tek bir deterjan kullanıp bu markayı değiştirmeyiniz. Çünkü farklı farklı deterjan kullanımı makinenin ömrünü kısatlıyor. 

Bununla birlikte makinenin filtre temizliğini belirli aralıklar ile yapmak ve aksatmamak gerekiyor. Çünkü yemek atıkları ve donmuş yağlar filtreyi kapatabilir. Bu şekilde bulaşıklar yıkanmayacak ve makine zarar görecektir. 

Bulaşıkları makineye dizerken de ön temizliğe dikkat edilmesi gerekiyor. Örneğin çok kirli ürünleri aynen o şekilde koyduğunuzda makine sorun çıkarabilir. Mutlaka bir sudan geçirilmedi. 

Makinede yıkanması uygun olan eşyalar eklenmelidir. Makineye plastik malzemeler konmamalıdır. Bu durum hem eşyalara hem de makineye zarar verir. Ayrıca tahta eşyalar da konulmaması gerekmektedir.

Bu tarz tüyo ve ipuçlarnıdan anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve uzman önerilerini sizlere sunmay için araştırmalara devam ediyoruz.  

İlgili Haberler