Depremden etkilenen illerde vergi daireleri nerelerde hizmet verecek?

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde yaşam adeta durdu. Bununla birlikte depremden etkilenen illerdeki vergi dairelerinin nasıl hizmet vereceği merak edilmeye başlandı.

Depremden etkilenen illerde vergi daireleri nerelerde hizmet verecek? - Depremde hizmet binası yıkılan vergi dairelerinin ardından vatandaşlar, işlemlerini nerede yapabileceklerini sorgulamaya başladı. Merak edilen soruların ardından detaylar da belli oldu. Gelir İdaresi Başkanlığı, vatandaşların tüm vergisel işlemlerini vergi dairelerine gitmeden İnteraktif Vergi Daireleri üzerinden yapabileceğini duyurdu.

DEPREMDEN ETKİLENEN İLLERDE VERGİ DAİRELERİ NEREDE HİZMET VERECEK?

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), deprem nedeniyle binası yıkılan vergi dairelerinin nerede hizmet vereceğine dair bilgi yayımladı. Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde yer alan vergi dairesi müdürlüklerinden hizmet verdikleri binaların yıkılması veya ağır hasarlı olması sebebiyle hizmet veremeyecek durumda olan vergi dairesi müdürlüklerinin geçici bir süre ile başka bir ilde veya ilçede hizmet vermesi uygun görüldüğünü açıkladı. GİB, bu vergi dairelerinin hizmet verecekleri il ve adres bilgilerini yayımladı.

GİB’ten yapılan duyuruda, ''gib.gov.tr'' adresinden ya da GİB Mobil uygulaması üzerinden erişilebilen İnteraktif Vergi Dairesi kullanılarak tüm vergisel işlemlerin elektronik ortamda yapılmasının mümkün olduğu, mükelleflerin başvuru, yazı, dilekçe vb. işlemler için vergi dairelerinin hizmet verdikleri binalara gitmelerine gerek olmadığı belirtildi. Söz konusu illerde bulunan ancak tabloda yer almayan vergi dairesi müdürlüklerinin ise deprem öncesindeki adreslerinde faaliyetlerine devam edeceği bildirildi. Buna göre tabloda ise şu bilgiler yer aldı;

İlgili Haberler

Bugün nerelerde deprem oldu? 18 Şubat AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi
Depremde vefat eden kişi sayısı 39 bin 672'ye yükseldi!
Hatay BB Başkanı Savaş 20 bin kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı

Güncel Haberleri