Hatay BB Başkanı Savaş 20 bin kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş Hatay'daki acı bilançoyu paylaştı.
Hatay BB Başkanı Savaş 20 bin kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı

Hatay BB Başkanı Savaş 20 bin kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı: Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş yaptığı açıklama ile Hatay'da 20 bin kişinin depremden dolayı hayatını kaybettiğini açıkladı. Kahramanmaraş merkezli depremden Türkiye'nin 11 ile çok kötü derecede etkilendi. 11 ilde de binlerce can kaybı yaşandı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yaptığı açıklamalara göre sadece Hatya'da 20 bin kişinin deprem sebebi ile hayatını kaybettiği bilgisine ulaşıldı. Hatay'da yaralı kişi sayısının ise 24 bin kişi olduğu öğrenildi. 30 bin hasarlı binanın ise yıkılmak zorunda olduğunu konuşmalarına ekledi.

HATAY'DA 20 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen iki deprem sonrasındna 11 ilke enkaz altında kalan birçok vatandaş hayatını kaybetti. Kahramanmaraş Pazarcık'ta 7.7 büyüklüğünde deprem meydana gelirken ardından ikinci bir depremde yine Kahramanmaraş'ta Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde gerçekleşti. Bu iki bölgede gerçekleşen deprem sonucunda yıkım çok büyük oldu. 11 ilde vefat eden vatandaş sayısı 38 bini aştı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş tarafından açıklanan habere göre ise Hatay'da 20 bin kişinin vefat ettiği duyuruldu. Bunun yanında Hatya'da yaralı insan sayısının ise 24 bin olduğu öğrenildi. Hatay'daki acı bilanço Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş tarafından açıklandı. Savaş "Bugüne kadar Hatay'da 20 bin civarında hayatını kaybeden insanımız var. 24 binin üzerinde tespit edebildiğimiz yaralımız var. Bunların bir kısmı şehir dışında bir kısmı şehir içerisinde. Tıp fakültesi ve dışarıdan gelip sahra hastanesi kuran dostlarımızın hastanelerinde tedavi görüyor" ifadelerine yer verdi. 

ANTAKYA ISSIR GECELERİ KARANLIK OLUYOR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş Hatay'da elektrik sorunlarının devam ettiğini söyledi. Çoğu yere elektriğin verildiğini söyleyen Savaş Antakya'nın geceleri ıssız olduğu ve karanlık olduğu söyledi. Savaş; "Çoğu yere elektrik verdik ama Antakya ıssız, geceleri karanlık duruyor. Maalesef Antakya'ya çok elektrik merkeze verilemiyor. Çünkü çok açık kablo, yıkılmış apartman var. Su konusunda Antakya ve Defne biraz da Samandağ'a su veremedik. Bunun dışında her yere su verdik" şeklinde konuştu. 

İlgili Haberler