Asrın Felaketi'nde son durum! AFAD Can kaybının 47 bin 975'e yükseldiğini açıkladı

AFAD Başkanı Sezer'den deprem bölgesindeki son durum hakkında açıklamalar.

Asrın Felaketi'nde son durum! AFAD Can kaybının 47 bin 975'e yükseldiğini açıkladı: Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından 11 ilde büyük yıkımlar meydana geldi. Binlerce vatandaş hayatını kaybederken birçok vatandaş ise evsiz kaldı. Yaşanan bu deprem Asrın Felaketi olarak adlandırıldı. AFAD Başkanı Yunus Sezer yaşanan bu feci depremde son durumu açıkladı. Karmanmaraş merkezli 7.7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucunda yaşanan can kaybının ise 47 bin 975'e yükseldiği açıklandı. 

AFAD Başkanı Sezer yapmış olduğu açıklamada depremde son durumu kamuoyuna bildirdi. Sezer "Depremin 34. gününde çalışmalar devam etmektedir. Maalesef depremde hayatını kaydeden vatandaşlarımızın sayısında artış var, 47 bin 975 ölüm var. Şu an itibariyle 414 bin 323 çadır kurulmuş durumda. 332 adet de çadır kent kurulmuş durumda. Çadırdaki hedefimiz 700 bin civarı." ifadelerini kullandı. 

17 BİN 887 KONTEYNER YERLEŞTİRİLDİ

AFAD Başkanı Sezer yabancı ülkelerden gelen arama kurtarma ekiplerinin de bölgede bulunduğunu söyledi. Hava gücünü kullandıklarını ve 74 uçak, 99 helikopterin bulunduğunu açıkladı. 18 bin 53 adet iş makinesinin enkazlarda çalıştığını ifade etti. Şu anda ise 12 bin 140 iş makinesinin aktif bir şekilde enkaz çalışmalarında bulunduğunu ifade etti ve konuşmalarına şöyle devam etti; 

"Barınma talebinde istediğimiz düşüş yok. Bunun iki sebebi var. Birincisi artçıların devam etmesi. Dünya çadır stokunun büyük bir bölümünü Türkiye'ye aktarıyoruz. Şu an 414 bin çadır kurulmuş durumda bölgede. 332 tane çadır kentimiz var bölgede. Çadırda hedefimiz 700 bin. Bölgede çadırlarda konteynerlerde, 1 milyon 800 bin civarında kişi kalıyor. Konteyner kentlerin alt yapı çalışmalarına başlandı. 42 tanesinin alt yapısı bitirildi. 17 bin 887 konteyner yerleştirildi." dedi. 

HASARLI BİNALARA GİRMEYİN!

Deprem bölgelerinde ihtiyaç olan alanlara 13 bin mobil ve tuvalet ve duş gönderildiğini söyleyen Sezer 935 bin 722 depremzede vatandaşın diğer illerede tahliyenisinin de gerçekleştirildiğini ifade etti. Deprem bölgesi dışında kalanların ise misafirhanelerde kaldığını söyledi. 

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından artçıların hala devam ettiğini vurgulayan Sezer "Artçı sarsıntılar devam ediyor. Yıkılacak, ağır hasarlı binalarımıza ve orta hasarlı binalarımıza vatandaşlarımız girmesin. Eşyalarını taşımasınlar, ağır hasarlı binalara girmesinler." diyerek hasarlı binalara girişin yasaklandığını açıkladı. 

İlgili Haberler

Ali Sunal'dan deprem sonrası açıklamalar! Artık normal olan bir vatandaş olarak hesap sormak
O bölge için alarmlar çaldı! Ünlü profesör en az 7 şiddetinde deprem beklediğini açıkladı
Son 6 gün kaldı! Bu tarihe kadar işlem yapmayanlar oy kullanamayacak!

Güncel Haberleri