Son 6 gün kaldı! Bu tarihe kadar işlem yapmayanlar oy kullanamayacak!

Yaşanan deprem felaketi nedeni ile bulundukları şehirlerden ayrılmak zorunda kalanlar için uyarı geldi. Adres değişikliği için son 6 gün!
Son 6 gün kaldı! Bu tarihe kadar işlem yapmayanlar oy kullanamayacak!

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketi nedeni ile depremden etkilenen vatandaşlar başka illere göç etmeye başladı. Şehirler, evleri yıkılan binlerce insan bulundukları şehirlerden ayrılmak durumunda kalırken bir yandan da hayatlarına bulundukları buradan devam etmeye çalışmaya başladı. Öğrenciler eğitimlerine ara vermeden devam etmeye çalışırken bir diğer yandan da kalıcı ya da geçici çözümler bulunmaya da çalışıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte dün resmi bir şekilde Cumhurbaşkanlığı seçiminin 14 Mayıs tarihinde yapılacağı öğrenildi. Bunun ardından kendi illerinde bulunmayan kişilerin nasıl oy kullanacağı gibi konular da merak edilmeye başladı. 

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ YAPILABİLECEK! 

Daha önce de yapılan açıklama ile birlikte adreslerde değişiklik yapmak isteyen kişiler için depremzedelere ayrıcalık tanınacağı öğrenilecekti. Konu hakkında yapılan son açıklamlara göre kimlerin, nasıl oy kullanabileceği gibi konular merak edilmişti. Nüfus Müdürlükleri tarafından ise konuya ilişkin detaylar da açıklanmaya başladı.

SON 6 GÜN! 

Yapılan son açıklamaya göre 14 Mayıs seçimlerinde kendi illerinde bulunamayan depremzedelerin seçimde, seçme ve seçilme haklarını kullanabilmesi için kaldıklar ev ya da yurt, otel, pansiyon, prefabrik ev, konteyner, çadır kent, huzurevi gibi yerler fark etmeden kaldıkları yerler üzerinden adres değişikliği yapılabileceği öğrenildi. 

Bu adres değişikliği sayesinde ise kişilerin 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanabileceği ifade edidli. Konu ile ilgili yapılabilecek olan değişikliğin ise 17 Mart 2023 saat 23.59'a kadar nüfus müdürlükleri, nüfusmatik ya da e-Devlet üzerinden yapılması gerektiği ifade edildi. 

İlgili Haberler