Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası'ndan o kişilere 1 yıla kadar ödemesiz kredisi desteği sağlanacak!

Ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kamu bankalarının depremzedelere kredi desteği vereceği açıklandı. Yapılan açıklamaların ardından kredi desteğine ilişkin detaylar merak edilirken Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası'ndan açıklamalar art arda geldi.

 Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası'ndan o kişilere 1 yıla kadar ödemesiz kredisi desteği sağlanacak!  - Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 'Yüzyılın Felaketi' olarak adlandırılan depremler 11 ilde yıkıma neden oldu. Binlerce vatandaşın evi yıkılırken enkaz yığınına dönben illerdeki depremzedeler için destek açıklamaları geldi. Hükümetin geri ödemesiz olarak yaptığı destekler dışında bankalardan da kredi desteği verileceği yönünde duyurular yapıldı. 

Depremzedelerin yeniden bir hayat kurmaları için verilecek olan kredi destekleri ile pek çok kolaylık da sağlandı. Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası depremzedeler için deprem kredisi kampanyalarını açıkladı. 1 yıla kadar  ödemesiz kredi şartları merak konusu olurken bankalar tarafından açıklamalar da art arda geldi. 

KAMU BANKLARINDAN DEPREM KREDİSİ AÇIKLAMASI 

6 Şubat Pazartesi 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sarsıntılar devam ediyor. Depremde maddi kayıp yaşayan depremzedeler için bankalar kredi desteği desteğini sundu. Kamu bankaları tarafından sağlanan deprem kredisi yalnızca bireysel müşterilere değil çiftçi ve KOBİ'lere de verileceği açıklandı. Ziraat Bankası ise depremden zarar gören bireysel müşterilerine 6 ay ödemesiz 36 ay vadeye kadar kredi destek paketleri oluşturduklarını bildirdi. Depremden zarar görmüş KOBİ müşteleri ve çiftçiler için de 1 yıl ödemesiz 36 ay vadeye kadar kredi paketleri sunan banka, bölgede yaşayan müşterilerine faizsiz ve masrafsız 5 bin lira nakit avans tanımlandığı da duyurdu.

Halkbank tarafından yapılan açıklama ise ''Depremden zarar görmüş bireysel müşterilerimize 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeye kadar; KOBİ müşterilerimize 1 yıl ödemesiz, 36 ay vadeye kadar kredi destek paketleri oluşturduk. Bu paketleri hızla devreye alıyoruz.Bölgede yaşayan tüm kredi kartı müşterilerimize ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için faizsiz ve masrafsız 5.000 TL Nakit Avans tanımladık.'' ifadelerini kullandı. 

Vakıfbank ise kredi destek paketlerini deprem bölgelerine uygun koşullarla finansman olanağını açıkladı. Depremden zarar görmüş bireysel nitelikli müşterilere özel 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeye kadar; KOBİ müşterilerine ve çiftçilere ise 1 yıla kadar ödemesiz, 36 ay vadeye kadar kredi destek paketi oluşturduklarını bildirdi. Öte yandan Vakıfbank, bölgede yaşayan müşterilerine faizsiz ve masrafsız 5 bin lira nakit avans desteği de sunacaklarını bildirdi. Söz konusu kredi ve nakit avans paketlerinden faydalanmak için bankalar ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Haberler

Banka hesabı olanlar dikkat! 48 saat içinde başvuru yapanların hesabına Halkbank 250 TL ödeyecek
Tapu sahibi olan herkesi ilgilendiriyor! O süre içinde yapmazsanız hakkınız kalmayacak
O kişilere kredi desteği açıklandı! 50 bin liraya kadar sıfır faizle kredi ayrıcalığı tanımlandı

Ekonomi Haberleri