O kişilere kredi desteği açıklandı! 50 bin liraya kadar sıfır faizle kredi ayrıcalığı tanımlandı

Ülkemizde Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan ağır yıkım binlerce vatandaşımızın gelir kaynağını kesti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, depremlerden etkilenen illerde faaliyet gösteren kadın kooperatifleri hakkında kritik bir açıklama yaptı.
O kişilere kredi desteği açıklandı! 50 bin liraya kadar sıfır faizle  kredi ayrıcalığı tanımlandı

O kişilere kredi desteği açıklandı! 50 bin liraya kadar sıfır faizle  kredi ayrıcalığı tanımlandı - Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarattığı yıkım nedeniyle binlerce vatandaşımız için hayat adeta durdu. Depremzedeler için çeşitli destekler devam ederken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, depremlerden etkilenen illerde faaliyet gösteren kadın kooperatifleri hakkında açıklama yaptı.

SIFIR FAİZLİ KREDİ VERİLECEK

Hükümet tarafından depremzedeler için çeşitli destekler açıklanırken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den de bir kredi açıklaması geldi. Bakan Nebati, depremlerden etkilenen illerde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerine, üst limiti 50 bin lira olan sıfır faizle işletme harcamalarında kullanılmak üzere kredi imkanı sunulacağını belirtti. Bakan Nebati, Twitter hesabından konuya ilişkin bir de açıklama yaptı. Bakan Nebati'nin paylaşında ise yaşanan deprem felaketinden etkilenen kadın girişimcilerin yaralarını sarabilmek için adımları ivedilikle atıldığı vurgulandı. 

HALKBANK TARAFINDAN VERİLECEK

Kadın Girişimci Kredi Destek Paketi ile bugüne kadar 172 binden fazla kadın girişimciye ulaşan Halkbank tarafından verileceği açıklandı. 50 bin liraya kadar olan kredinin sıfır faizle yapılacağı deprem felaketinden etkilenen kadın kooperatiflerine yönelik 'Can Suyu Kredi Destek Paketi' oluşturulduğuna dikkati çeken Bakan Nebati, ''Depremlerden etkilenen illerimizde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerine, sıfır faizle işletme harcamalarında kullanılmak üzere üst limiti 50 bin lira olan kredi imkanı sunulacak. Bölgede faaliyet gösteren toplam 143 kadın kooperatifinin istifade edebileceği bu krediler, 1 yıl geri ödemesiz dönem olmak üzere, toplam 36 ay vadeyle kullandırılacak.'' ifadelerine yer verdi. Bakan Nebati, "KGF Teminatlı Kadın Girişimci Destek Kredisi paketi kapsamında, kadın girişimcilerimiz bir yılı geri ödemesiz, toplam 36 ay vadeli işletme kredisinden ve toplam 60 ay vadeli yatırım kredisinden de yararlanabilecek.'' diyerek sözlerini sonlandırdı.

İlgili Haberler