FED toplantısı öncesi Şenol Kaan'dan altın analizi! Kritik seviyeyi açıkladı aman dikkat

Altın piyasasını etkileyen çeşitli etmenler bulunurken bugün açıklanacak FED'in faiz kararı ile altın fiyatlarının nasıl etkileneceği merak edildi.

2023 yılına rekor artışla başlayan ve her geçen gün kendi rekorunu kıran altın, son günlerde yatay bir seyir izliyor. Küresel piyasalarda da altın dalgalı seyrine devam ederken Altın ve Para Piyasaları Uzman Şenol Kaan'dan kritik altın analizi geldi.

ŞENOL KAAN'DAN ALTIN TAHMİNİ

Son dönemlerde rekor üzerine rekor kırmaya devam eden altın fiyatları yatırımcının merceğinde yer alıyor. Gözler Amrerika Bankası'nın (FED) toplantısında alınacak faiz kararına çevrilmişken, altının nasıl etkileneceği merak konusu oldu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Kaan, altın yatırımcıları için olası senaryoları sıraladı. Uzman isim Kaan açıklanacak kararın ardından kısa bir düşüş yaşanabileceğine diklkati çekerken altının yükseleceği o seviyeyi de yatırımcılarla paylaştı.

ALTIN YATIRIMCISINI SEVİNDİRECEK ANALİZ

Uzun vadede yükselişine devam eden ONS altın bin 900 dolar seviyelerine geri çekilirken hemen ardından bin 922 dolara yeniden yükseldi. ONS altında teknik analiz yapan Altın ve Paraa Piyasaları Uzmanı Kaan, altının bin 920 ya da bin 940 seviyelere çıkabileceğini vurguladı. Altında yaşanabilecek olası bir düşüşle birtlikte tahmin ettiği rakamların bin 880 ya da bin 885 lira seviyelerine de düşebileceğini belirtti. Altının bin 880 TL seviyelerine düşmesi durumunda ''Altın yatırımcıları için güzel bir haber'' diyen isim, asıl beklentisinin bin 980 TL civarında olduğuna işaret etti.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2023'ün ilk FED faiz kararı 1 Şubat Çarşamba günü açıklanacak. Toplantıda alınacak kararın saat 21.30ile 22.00 arasında belli olması bekleniyor.

İlgili Haberler

Altın yatırımcılarının dikkatine! Tarihi zirve sonrası çakılan altının düşüş nedeni belli oldu
Şubat 2023 Fed toplantısı ne zaman, saat kaçta, faiz beklentisi nedir?
İslam Memiş altında tüm senaryoları ortaya koydu! Alım fırsatı şubat ayı ile başladı

Ekonomi Haberleri