Kiracı aidat ödemezse ev sahibine haciz gelir mi?

Aidat ödemeleri ile alakalı olarak çok konu merak ediliyor. Kiracının aidat ödememesi durumunda ev sahiplerinin karşılaşacakları yaptırımlar nelerdir?
Kiracı aidat ödemezse ev sahibine haciz gelir mi?

Evlerini kiraya veren ev sahipleri dikkatli olmadıklarında çok büyük sürprizler ile karşılaşabiliyorlar. Bundan dolayı ev sahipleri kira sözleşmelerini standart uygulamanın dışında yapmaları gerekiyor. Kiracının aidat ödemelerini yapması kira sözleşmelerinde ek bir madde olarak yer alması gerekiyor. Bu olmadığında ise ev sahipleri çok ciddi zararlar ile karşılaşabiliyorlar.

KİRACI AİDAT ÖDEMEK ZORUNDA

Apartmanlarda veya sitelerde aidat ödemelerini yapmak istemeyen kiracılar ile karşılaşmak mümkün. Artan aidatlardan dolayı bazı kiracılar bu ödemeleri yapmaktan kaçınıyorlar. Ancak kullanıma dayalı ortak giderlere kiracılar ortak olmak zorundalar. Dolayısıyla kiracıya düşen aidat ödemelerinin muhatabı da kiracılardır. Apartmanda veya sitede kiracıların ödememesi gereken masraflar olduğunda bunlar zaten ev sahiplerinden talep ediliyor.

KİRACI ÖDEME YAPMAZSA NE OLUR?

Aidat ödemelerinden hem kiracılar hem de ev sahipleri sorumludurlar. Kiraya verdiğini ve kiracının ödemesi gerektiğini söyleyerek ev sahibi işin içinden sıyrılamaz. Hatta eğer kiracı evi tahliye etmiş ve aidat borcu kalmışsa bu aidatın tahsilini yönetimler direkt ev sahibi ile yapabilmektedirler. Kiracılar hakkında yönetimler bu durumda herhangi bir işlem yapamıyorlar. Sadece ev sahibi aidat borcunu ödeyerek mahkeme yoluyla bu parayı kiracıdan tahsil edebilirler ki o da uzun bir süreç gerektiriyor.

Kiracı aidat ödemesi yapmadığında yönetimler biriken aidat borçları için yasal işlem başlatıp icra yoluna gidebilir. Bu durumda kiracı aidat ödemesi yapmadığı için ev sahibi icraya verilebilir. Bundan dolayı da ev sahibi bir anda karşısında haciz işlemini görebilir. Bunun yasal olarak mümkünatı bulunuyor. Bu duruma düşmek istemeyen ev sahiplerinin yapmaları gereken ise kiracıların aidat ödemelerini düzenli olarak takip etmek ve ödemelerin yapılmasını sağlamaktır.