Kiracı ev alırsa ev sahibi kira sözleşmesini feshedebilir mi?

Kiracıların ev sahibi olmaları durumunda evden çıkarılma durumlarını ev sahipleri araştırıyorlar. Ev alan veya miras yoluyla ev sahibi olan kiracı evden çıkarılır mı?
Kiracı ev alırsa ev sahibi kira sözleşmesini feshedebilir mi?

Kiracılar ile ev sahipleri son 2 yıldır adeta köşe kapmaca oynuyorlar. Kiracılar evden çıkmamak, ev sahipleri ise onları evden çıkarmak için her yolu deniyorlar. Bir kiracının ev sahibi olması durumunda ev sahipleri ne yapabileceklerini araştırıyorlar. Kiracılar kiralama süresi içerisinde yeni bir ev satın alabilirler veya miras yoluyla kendilerine ev kalabilir. Bu durumda ev sahipleri kira sözleşmesini feshetmek istiyorlar. Böyle bir uygulama yapmak mümkün mü?

KİRACI EV ALIRSA NE OLUR?

Kiracılar kiralama süresi içerisinde bir şekilde ev sahibi olabilirler. Kiracının ev sahibi olmasının önünde herhangi bir yasal engel bulunmamaktadır. Bu ev sahipliği direkt satın alma veya miras intikali yoluyla olabilir. Bu durum karşısında kiracının oturduğu evin ev sahibi evden çıkmasını talep edebilir. Ancak ev sahibinin böyle bir hakkı bulunmamaktadır.

Kiracının ev sahibi olmuş olması kendisini ilgilendiren bir durumdur. Kira sözleşmesinin sorumluluklarını yerine getiren bir kiracının ev almasının kira sözleşmesini sakatlayabilecek bir durumu yoktur. Haliyle kira sözleşmesi devam edecektir. Hatta kiracının 100 tane dahi evi olsa ev sahibi bunu gerekçe göstererek kira sözleşmesini sona erdiremez.

TEK İSTİSNASI VAR!

Kiracının evi olması durumunda evden çıkarılmasının tek bir istisnası bulunmaktadır. Kiracının kiraladığı evin olduğu ilçede eğer bir evi varsa ve bu ev de kiracının ihtiyacını karşılayabilecek nitelikteyse o zaman farklı bir uygulama yapılmaktadır. Kiracının o ilçede bir evi olduğu ev sahibi ile kira sözleşmesi yapılırken ev sahibinden saklanır ve ev sahibi de bu durumu sonradan öğrenirse kiracının evden tahliyesi için haklı gerekçe oluşacaktır. Bu durumda ev sahibi kira sözleşmesini feshederek kiracıyı evden çıkarabilir.