Uşakspor giderayak PFDK'ya sevk edildi!

TFF Hukuk Müşavirliği tarafından bu haftanın disiplin sevkleri yapıldı. PFDK’ya sevk edilen takımlar arasında Uşakspor da yer aldı.
Uşakspor giderayak PFDK'ya sevk edildi!

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve küme düşmesinin matematiksel olarak kesinleşmesi için günleri sayan Uşakspor’a TFF’den bir de kötü haber geldi. Bu sezon talimatlara aykırı hareketlerden dolayı defalarca PFDK’ya sevki yapılan Uşakspor’un bir defa daha PFDK’ya sevk edildiği açıklandı. TFF Hukuk Müşavirliği’nden alınan karar ile Uşakspor’un dosyası PFDK’ya gönderildi.

TFF AÇIKLADI!

TFF Hukuk Müşavirliği tarafından açıklama yapılarak, “UŞAK SPOR A.Ş. Kulübü’nün 10.03.2024 tarihinde oynanan UŞAK SPOR A.Ş.-ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile 2023-2024 Sezonu TFF 2. Lig Müsabakaları Statüsü’nün 9/2 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.” denildi.

Hafta sonunda oynanan Erzincaspor maçı nedeniyle Uşakspor’un PFDK’ya sevki yapıldı. Bu zevkin net nedeni açıklanmazken “talimatlara aykırı hareket” olduğu bildirildi. Ancak alınan kararda Uşakspor’un hem Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi hem de 2023-2024 Sezonu TFF 2. Lig Müsabakaları Statüsü’nün 9/2 maddesi kapsamlarında cezalandırılması istendi.

NEDEN CEZA VERİLECEK?

Uşakspor, Erzincanspor maçında sahada yeterli sayıda özel güvenlik görevlisi bulundurmaması nedeniyle cezalandırılması istendi. Daha önce de bu maddeden Uşakspor defalarca para cezasına çarptırılmıştı.

Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ise oldukça ucu açık bir kuralı ifade ettiği için cezanın ne olabileceği PFDK kararı ile netleşecek.

Uşakspor hakkında PFDK kararının bu Perşembe günü açıklanması bekleniyor.