Gece terlemesi, üşüme ve titreme belirtisi olanlar hemen acile koşsun!

Son dönemlerde gündem olan hastalıklar için vatandaşlar belirti araştırmalarına hız kazandırdı. Konuya ilişkin Prof. Dr. Turhan, yaptığı açıklamaya göre gece terlemesi, üşüme ve titremenin belirtilerini taşıyanların hemen hastaneye gitmesi gerekiyor!
Gece terlemesi, üşüme ve titreme belirtisi olanlar hemen acile koşsun!

AIDS ve HIV virüsü için önemli açıklamalarda bulunan uzman isim HIV’ın vücuda girdikten sonra genellikle 1-6 haftalık süre içerisinde viral replikasyon yani viral çoğalma dönemine girdiğini belirtti. Akut bir HIV enfeksiyonu tablosu ile karşı karşıya kanılabileceğini ifade eden uzman isim belirtileri de tek tek sıraladı.

TÜRKİYE’DE ARALARINDA

HIV hastalığı, direkt olarak kişilerin bağışıklık sistemine saldırır. Sadece Türkiye’de değil, Doğu Avrupa, Rusya ve Afrika’nın bazı bölgelerinde görüşmektedir. Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü’nde görevli olan Prof. Dr. Turhan, yaptığı açıklamasında AIDS ve HIV’den korunabilmek için riskli cinsel temaslardan ve korunmasız cinsel hastalıklardan uzak durulması gerektiğinin altını çizdi.

DİŞ TEDAVİSİ SIRASINDA DA ÇIKABİLİYOR

Bu hastalığın çıktığı ilk dönemlerde çağın vebası olarak tanımlandığını ifade eden Turhan, “Bazen hijyenik olmayan, dezenfeksiyon kurallarına uyulmayan diş çekimleri sonrasında da diş tedavileri sonrasında da bu hastalığa da maruz kalınabilmektedir. Steril olmayan enjektörlerin paylaşılması sonrasında gençler arasında HIV enfeksiyonunun ortaya çıkabilmektedir" diyerek hastalığın risk taşıyan durumlarını da anlattı.

BELİRTİLERİ DİKKATE ALIN

HIV’ın vücuda girdikten sonra genel olarak 1-6 hafta süre içerisinde çoğalabildiğini ifade eden uzman isim bu dönemde görülen belirtiler arasında ateş, lenf bezlerinde büyüme, üst solunum enfeksiyon belirtileri, faranjit tablosu, cilt döküntüleri, kas ve yağ eklem ağrıları, gece terlemesi, üşüme, titreme ve ağızda yaraların HIV’e işaret edebileceğini belirtti.

Bunun yanı sıra hastaların geçmişlerden gelen riskli bir cinsel birlikteliğin olması halinde hemen bir sağlık kuruluşuna müracaat etmesi gerektiğini ifade eden Turhan, bu şekilde teşhis ve tedavinin mümkün olduğunun altını çizdi.