Kahve çekirdeği yemenin sağlığa faydaları ve zararları nelerdir?

Kahve en çok tüketilen içecekler arasında yer alıyor. Kahve çekirdeği yemenin sağlığa faydaları ve zararlarının neler olduğu merak ediliyor. Kahve çekirdeği yenir mi?
Kahve çekirdeği yemenin sağlığa faydaları ve zararları nelerdir?

Dünya genelinde en çok tüketilen içeceklerin başında kahve geliyor. Kahve oldukça yaygın bir içecek olurken sayısız çeşidi vardır. Bir içecek olarak kahve tüketmenin bazı koşullarda sağlığa yararları bulunuyor. Kahve çekirdeği ise son yıllarda kahve olarak değil de direkt yenilerek tüketilmeye başlandı. İnsanlar bu şekilde kahve çekirdeği yemenin sağlığa etkilerini merak ediyorlar.

KAHVE ÇEKİRDEĞİ NEYE İYİ GELİR?

Kahve çekirdeği sağlığa oldukça faydalı bir besindir. Öncelikle kahve çekirdeği çok zengin bir antioksidandır. Bu özelliği ile beraber kanser ile direkt olarak mücadele edebilmektedir. Bazı kanser türleri kahve çekirdeği yemek ile oluşma evresinde yok olabiliyor.

Kahve çekirdeği beyinsel ve sinirsel hastalıklar üzerinde de faydalıdır. Bundan dolayı ileri yaştakiler kahve çekirdeği tüketerek bu hastalıkları bertaraf edebiliyorlar.

Kahve çekirdeği zayıflamaya da yardımcı olmaktadır. Kilo sorunu yaşayanlar aşırı olmamak şartıyla kahve çekirdeği yiyerek metabolizmalarının hızlı çalışmasını sağlayarak kilo vermeye yardımcı olmaktadır.

Kahve çekirdeği kalp krizi riskini de azaltmaya yardımcı olmaktadır. Bunun yanında Tip 2 Diyabet hastalığı riski de kahve çekirdeği tüketenler için azaltmaktadır. İnsülin direnci kahve çekirdeği ile ideal seviyede tutulabiliyor.

ZARARLARI NELER?

Kahve çekirdeği içerdiği kafein ile bağımlılık yapabilir. Bunun için çok tüketilmesi tavsiye edilmemektedir. Yüksek kafein uyku sorunu yaşanmasına da yol açabilir. Tansiyonu hızla yükseltebilen kahve çekirdekleri büyük bir sağlık sorununa yol açabilir. Ayrıca kahve çekirdeğinin aşırısı hamile kadınlar için çok tehlikelidir. Kahve çekirdeğinin sağlığa zararının olmaması isteniyorsa fazla sayıda tüketilmemelidir.

Her gün 2-3 tane kahve çekirdeği yemek sağlığa yararlı olabilir. 20'den fazla yenilen kahve çekirdeği ise çeşitli sağlık sorunları üzerinde tetikleyici bir vazife görebilir.