Resmen kanser savar! Bu 7 mucizevi besinin kanserden koruduğu açıklandı

Kanser, hayatımızın en tehlikeli ve en sinsi şekilde ilerleyen hastalıkları arasında yerini alıyor. Resmen kanser savar olarak açıklanan 7 besine ilişkin merak edilenleri sizler için derledik! İşte merak edilenler..
Resmen kanser savar! Bu 7 mucizevi besinin kanserden koruduğu açıklandı

Yapılan araştırmalara göre kanser, dünyada kalp ve damar hastalıklarından sonra en sık ölüme sebebiyet veren hastalıklar arasında yerini alıyor. Rakamsal olarak ele alındığında geçen yıl dünyada 18 milyon kişiye kanser tanısı konuldu. Kanser yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı ise 9,5 milyonu buldu. Peki, kansere karşı neler yapılabilir?

Kanser sadece genetik etkilerden dolayı ortaya çıkmaz. Bunun yanı sıra çevresel faktörler de kanserin oluşmasına ve hızla ilerlemesine zemin hazırlayabilir. Kanserden korunmak için bu noktada yapılması gereken ilk şeylerin başında sağlıklı beslenmek geliyor. Sağlıklı bir şekilde beslenerek kanserden yüzde 30 oranında korunmak mümkün!

KANSER SAVAR 7 BESİN

Konu ile ilgili Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Öçal, yaptığı açıklamasında kanserden korunmak için ne tür bir beslenme alışkanlığı edinmemiz gerektiği konusunda önemli açıklamalarda bulundu. İşte kanserden koruyan o besinler:

Çeşitli sebzeler ve meyveler: Düzenli olarak tüketilen sebze ve meyveler vücuda antioksidan kazandırır. Tüketilen sebze ve meyvelerin farklı renklerde olmasına özen gösterin.

Tahıl ve kurubaklagiller: Soframızdan asla eksik etmememiz gereken besinlerin arasında takıl ve kurubaklagiller grubu bulunuyor. Kaliteli tam tahıllar içerisinde B1 vitamini barındırıyor.

Balık: Uzmanlara göre haftada en az 2-3 defa balık tüketmek gerekiyor. Balık, içerisinde barındırdığı omega 3 yağ asidi sayesinde kanseri engelleyebiliyor.

Kırmızı et: Kırmızı et tüketirken, ölçülü olmakta fayda var. Haftada 2 günden fazla kırmızı et tüketmeyin.

Şeker: Aslında her hastalığın başına şekeri eklememiz gerekiyor. Rafine şeker tüketimi sadece enerji alımını artırmaz, aynı zamanda yağ dokusunun artmasına ve insülin seviyesinin yükselmesine neden olur.

Bunların yanı sıra düzenli olarak probiyotik almalı, doymamış yağ asitlerini sofranızdan eksik etmemelisiniz.

NOT: Haberimiz bir teşhis ya da tedavi yöntemi içermemektedir.