Çekirdeğin Faydası Bitmek Bilmiyor!

Psikolog Yasemin Kamalı, çekirdekle ilgili bilinmeyen pek çok faydalı bilgilere yer verdi. Çekirdeğin sevgi ihtiyaçlarını karşıladığının altını çizdi. Çekirdeği elimize aldığımız an bitirmek için adeta bir savaş veriyoruz.
Çekirdeğin Faydası Bitmek Bilmiyor!

Birden fazla sağlığa faydası olduğu tespit edilmiş çekirdeğin, mümkünb olduğunca tüketilmesi gerekiyor. Çekirdek her ne kadar insanlar tarafından çok fazla sevilse de bağımlılık yapmasıyla da biliniyor. Çekirdeğin içerisinde oldukça fazla diyebileceğimiz vitamin ve mineral bulunuyor. Bu vitaminler insan sağlığının korunmasına yardımcı oluyor. Ay çekirdeği sadece depresyon ve mutlulağa iyi gelmniyor. Aynı zamanda kalp damar sağlığı açısından da büyük bir katkısı var. Günlük ihtiyaç duyulan E vitaminin %60'nı karşılayan zengin bir mineral deposudur. Psikolog Yasemin Kamalı, sık sık tükettiğimiz çekirdekle ilgili olarak bilinmeyen önemli bilgileri söyledi.

Çekirdek Çitlerken  Başka Bir Düşünceye Yer Vermiyoruz

Çekirdeğin en güzel yanlarından birisi de sadece kendisine sabitliyor olması. Yani, çekirdeği çitlerken başka bir şeyi düşünmüyoruz. Sadece çekirdeğe odaklanılmaktadır. Çekirdeğin bitmesi için uğraşılıyor. Psikolog Kamalı, pek çok kişi için geçerli olan bir durumu şu şekilde özetledi. '' elinde ki çekirdeği bitmesi uğraşan bir toplumuz. Bittikten sonra bir daha yemeyeceğiz diyoruz. Fakat hemen ardından ikinci bir paketi alıyoruz.''

Çekirdek çitlenirken ritmik bir hareket yapılmaktadır. Ondan başka bir şeye odaklanılmıyor. Çekirdeğin bir başka bilinen yanlarından birisi de ondan başka bir şeyi düşündürmüyor olması. Bu durum doğal olarak insanın rahatlamasına neden oluyor. Güven vermesine katkı sağlıyor.

Sevgi İhtiyacına Katkısı

İnsanlarımız, bir sevgi ihtiyacı içerisinde. Bu sevgi ihtiyacının karşılanması konusunda çekirdekten fayda sağlıyor. Çünkü çekirdek, insan psikolojisine oldukça iyi geliyor. Sevgi ihtiyacının karşılanmasına yardımcı oluyor. Özellikle doyumu sağlıyor olması, insanın sevgi ihtiyacı karşılayan noktalardan biri olduğu söylenebilir. Bebeklerden bakılırsa da ilk olarak anne sütüyle başlayarak doyumu sağlıyor.

Depresyon hastaların içinde son derece iyi gelen yanları var. Depresyonun yaşanmasının nedenlerine bakıldığında daha çok sevgisizlik ve değer görme ihtiyacından dolayı ortaya çıkıyor. Çekirdek doyumu yapacak bir nesnedir. Bu doyumla birlikte insanlarda sevgi ihtiyaçlarını daha kolay şekilde karşılıyor.

Çekirdekte Ne Kadar Protein Var?

Ay çekirdeğinin içerisinde oldukça fazla vitamin ve mineral var. Çinko, kalsiyum, fosfor, E ve B vitaminleri ile selenyum, magnezyum, demir gibi mineralleri barındıran bir nesnedir. 100 gram ay çekirdeğine baktığımız zaman içerisinde içerisinde 22 gram proteinin bulunduğunu görüyoruz.  Ay çekirdeği her ne kadar içerisinde ki bazı yararlı mineraller bulunedurmasından dolayı tüketilse de bazı insanlar tarafından uzak duruluyor.  Fakat her yönden insana iyi geldiğinden dolayı depresyon sorunlarının çözümü sağlanabilir. Kişinin hayata daha sevgi dolu bakmasına yarar sağlayabilir.

İlgili Haberler