Elle Yemek Yemek Faydalı Mı?

Yemek yerken sürekli olarak elimizi kullanıyoruz. Elle yemek yediğimiz zaman vücuda faydası olup olmadığı mutlaka bilinmelidir. Afrika, Asya ve orta doğuya doğru gittiğinizde de herkesin bıçak çatala başvurmadan elle yediğine şahit olacaksınız.
Elle Yemek Yemek Faydalı Mı?

Küçükken  annelerimiz sofradayken elle yememiz konusunda sürekli uyarıyordu. Fakat elle yemek yemek oldukça iyi birşey olduğunu bilselerde öyle bir şey eminizki demezlerdi. Elle yemek yemeye başladığınız an zihinle vücut arasında bir bağlanbtı kurmaya başlayacaksınız.

Ellerin Doğal Sensor Oluşu

Bıçak ve çatalla ağzınıza yemeği götürürken, sıcak ya da soğuk olduğunu tam olarak idrak edemezsiniz. Zihniniz zamanından önce yemeğin sıcak ya da soğuk oluşunu algılayamayacaktır. Elle yemek tam tersi, tüm bunların daha hızlı şekide algılanmasına yol açar. Parmaklarınızın sinir uçları yemeğin sıcak ve soğukluğunu algılamaya yardımcı olur. Bu sayede yiyecekleri daha iyi şekilde tatmanıza katkı sağlar. Beynininize direk olarak ne tüketeceğiniz hakkında bir sinyal verecektir. Doğal olarak beyin harekete geçecek ve uygun sindirim sularının salınmasını sağlamış olacak.

Sindirimi İyileştiriyor

Elle yemek yemenin bir diğer faydaları arasında ise sindirimi iyileştirici olması denebilir. Çevrenizde ne yazık ki insan sağlığına zarar veren pek çok mikrop bulunuyor. Ellerinizde hem iyi hem de kötü bakteriler vardır. İyi bakteriler, zararlı mikroplardan korunmamıza yardımcı olur. Yemek yerkende iyi bakteriler devreye girmektedir. Elle yemek yemeye başvurduğunuzda parmaklardan gelen flora agğza geçilerek yutulacaktır. Vücudun farklı yerlerine gidecektir. Bu durumda hem bağırsak da oluşacak zararlı bakterilerin önüne geçerken hem de sindirimin iyileşmesine yardımcı olur.

Tip 2 Diyabet Riskine Faydası

Tip 2 diyabet riskine karşı önleyici bir fayda sağlar. Kaşık ve çatal kullandığınız zaman elle yemek yediğinizden daha hızlı şekilde yersiniz. Bu durum kan şekerinizi arttırmanıza yol açacaktır. Doğal olarak Tıp 2 diyabet  tehlikesi kapıda olur. Fakat elle yendiğinde doğabilecek bu sorunlar ortadan kalkmış olacaktır.

Dikkatli Yemek Yemeye Alıştırır

Ne yediğinizi idrak etmenize yardımcı olur. Yemeğe dikkat etmemek doğal olarak daha fazla yenmesine zemin hazırlıyor. Bilinçli bir tüketici olmanız açısından elle yemek yemek oldukça önemlidir.

Hijyeniktir

Kaşık ve çatallara oranla elle yemek yemek daha hijyeniktir. Çünkü insanlar yemek yemeden önce ellerini yıkayarak mikroptan arınmasını sağlarlar. Doğal olarak yemek yerken bağırsak ve vücudumuzun diğer yerlerine zararlı bakteriler nüfuz etmemiş olur. Fakat mutfak araç gereçleri hızlı şekilde yıkandığından dolayı çokta iyi temizlenmeyecektir.

İlgili Haberler